Setmanari d'informació local - 138 anys

Fornalutx celebra les festes sense el correbou

Un vídeo commemoratiu de la davallada del bou substitueix el tradicional acte

La davallada del bou de l’any 2019, l’última vegada que se celebraren les festes abans de la pandèmia. | P. BOTA

Per segon any consecutiu Fornalutx celebrarà les festes patronals de la Nativitat de la Mare de Déu sense comptar amb el tradicional correbou. De fet el regidor de Festes de la localitat, Felip Reynés, ha programat per dia 4 de setembre un vídeo commemoratiu en homenatge a la davallada del bou. En aquest sentit, Reynés informà que «a causa de la pandèmia no es pot celebrar aquest acte, que ja fa dos anys que es postposa».


Així, com alternativa a altres anys, el Consistori fornalutxenc ha editat una cinta que es projectarà en una gran pantalla a la plaça durant tot el dissabte a partir de les deu del matí amb imatges de les passades edicions del correbou. A la presentació de l’acte, a més de les autoritats, hi acudiran els Xeremiers de Fornalutx.
L’última vegada que es va poder celebrar el bou de Fornalutx va ser l’any 2019 i en una participació, quasi exclussiva dels veïnats. La llei de Protecció Animal aprovada l’any 2016 va permetre continuar amb la festa aportant canvis, com fou la disminució de públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.