Setmanari d'informació local - 138 anys

Primera troballa romana a la Serra de Tramuntana

Són les primeres restes que s’han trobat d’aquesta època en aquest indret i foren descobertes casualment el 2008 per Jaume Deyà i Pere Rullan mentre anaven d’excursió

Andrea Cabaleiro; Pere Rullan, Pau Oliver i Clara Bartolomé en el tercer dia de feina. | Aina Borràs

Deià dona el ‘sus’ a les excavacions d’un jaciment romà únic trobat casualment fa tres anys al municipi. Fou l’any 2018 quan els dos historiadors Jaume Deyà i Pere Rullan descobriren, mentre feien una excursió, restes de ceràmica que els semblà d’època romana. El passat dimarts arrancà la primera campanya arqueològica a aquest jaciment ubicat al camí del Vinyet que consisteix en un primer sondeig per veure si es tracta d’un assentament o d’un dipòsit d’oli o vi.


El més interessant d’aquesta campanya arqueològica és que es tracta del primer jaciment d’epoca romana trobat a la Serra de Tramuntana. La codirectora del projecte, Clara Bartolomé, explica que de moment a Mallorca només se n’han trobat a Palma, Pollença i a algunes zones del Pla, però que a la Serra, per mor del desnivell, sempre ha estat molt difícil.


Els historiadors no començaren les excavacions en el moment de la troballa perquè «l’antic Consistori no estava gaire interessat en el tema», assegura Pere Rullan i explica que ho tornaren a provar l’any següent, en entrar Lluís Apesteguia com a batle del municipi. L’Ajuntament negocià amb la propietat per tal que els deixàs arrancar les excavacions que han començat finalment aquest dilluns dia 27.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.