Setmanari d'informació local - 138 anys

Hotelers, veïnats i Ajuntament presenten al·legacions al Pla General de Ports IB

El Govern ha projectat 4 places per remolcs adossades a la rampa. | Lluc Garcia

Front comú contra les actuacions previstes al Pla General de Ports IB al Port de Sóller. L’Associació d’Hotelers de Sóller, l’Associació de Veïnats del Port i l’Ajuntament han presentat al·legacions al projecte del Govern que preveu la construcció d’un aparcament per a remolcs a Can Generós i d’un camp de boies de fondeig enmig de la badia.
Tant l’Ajuntament com ambdúes associacions, que presentaren les queixes ahir formalment, rebutgen la construcció de l’aparcament per a remolcs a la platja de Can Generós pel greu «impacte mediambiental i socioeconòmic» que provocaria al municipi. Expliquen que si la construcció de l’aparcament es materialitza, es perdrà un 14% de la platja de Can Generós, fet que qualifiquen «d’aberració mediambiental si es té en compte que el Port està inclòs dins un Espai Natural Protegit (ENP) com és la Serra de Tramuntana. A més, també destaquen la perillositat d’ubicar un aparcament a una zona on només s’hi pot accedir per un carrer estret, fet que produirà un «efecte embut». Davant aquesta situació els hotelers, els veïnats i la Vila demanen a Ports que rectifiqui i reubiqui els remolcs a un lloc «més idoni i menys lesiu».


L’Ajuntament al seu document d’al·legacions també inclou queixes quant a la gestió del futur camp de boies de fondeig. Considera que aquest camp hauria de ser de gestió municipal pel fet que es troba a una zona «extremadament sensible tant amb allò relatiu al paisatge com amb la fauna i la flora».

Declaració Institucional
Les queixes vers el projecte de Ports han unit a tots els partits municipals que, al darrer ple de dimecres, aprovaren una declaració institucional contra les actuacions previstes a Sóller.
El Consistori sol·licita que es faci una reubicació de la zona d’estacionament de remolcs a un lloc on no suposi molèsties. També s’inclou la petició que el Pla de Ports tengui en compte la protecció de les praderies de posidònia a l’hora de planificar els camps de boies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.