Setmanari d'informació local - 138 anys

Simarro dubta del benefici del nou aparcament de la Gran Via

Considera que «afectarà la conciliació peatonal» i també la reducció de cotxes al centre

SOLLER - APARCAMIENTO DE LA GRAN VIA. | ARCHIVO

La recent anunciada ampliació de l’aparcament de la Gran Via genera dubtes a l’equip de govern, concretament al batle, Carlos Simarro, qui conisdera que afectarà a la conciliació peatonal del centre del municipi. «Crec que els aparcament de referència s’han de situar al perímetre dels municipis, enlloc de fer passar els cotxes pel centre», apunta el batle. A més, afegeix que «és un projecte que no casa amb la meva idea d’una progressiva reducció de cotxes al centre antic».

Tot i això, Simarro assegura que «jo no tenc opinió sobre una iniciativa privada i si el projecte s’ajusta a la norma, tendrà tots els permisos per tirar endavant». El batle explica que ell creu en els aparcaments públics i de gestió municipal, ja que aquest model «garanteix unes condicions avantatjoses pels residents del municipi».

Tal com avançà aquest setmanari la setmana passada, representats de la propietat han manifestat la voluntat inicial de negociar amb l’Ajuntament la cessió d’un número determinat de places d’aparcament «per tal que puguin ser de gestió municipal i que així els residents puguin continuar gaudint de les condicions avantatjoses dels descomptes de l’ORA». De fet, han concretat que estarien disposats a cedir una planta sencera, fet que suposaria que l’Ajuntament gestionaria les mateixes places que ara.

L’avantprojecte que ha presentat la propietat de la finca de Can Cuart, que inclou l’actual aparcament de la Gran Via, preveu l’ampliació d’aquesta zona d’estacionament i la construcció d’un pàrquing de quatre plantes, fet que triplicarà la capacitat de cotxes que té actualment. Així, enlloc de les 70 places que hi ha ara, n’hi haurà més de 200.

Si els tècnics de l’Ajuntament consideren que l’avantprojecte s’ajusta a la norma, s’haurà de redacar un estudi de detall, que el pot fer o bé els propietaris o bé els tècnics del departament d’Obres i Urbanisme de l’Ajuntament i en ambdós casos haurà de ser aprovat per plenari. L’ampliació de l’aparcament de la Gran Via es troba, per tant, en un estat precoç, tot i que la propietat està a l’espera que l’Ajuntament els respongui ràpidament la viabilitat de l’avantprojecte i així poder tenir llesta tota l’obra abans que comenci la temporada turística l’any que ve.

Un hotel a Can Cuart
A més, la propietat no només inclou la construcció d’aquest aparcament, sinó que també la remodelació del casal principal de Can Cuart així com la construcció d’un edifici annexe que se convertirà un hotel d’unes 30 habitacions amb una capacitat total d’uns 60 hostes. El casal, que ocupa 1.400 metres quadrats, acollirà la major part de les habitacions, mentre que el nou immoble, que tendrà tres plantes i opcuparà 360 metres quadrats, la part restant. Tot aquest solar ubicat al carrer de la Gran Via fou recentment venuda a uns inversors estrangers, que entraren oficialment el projecte d’obra al mes de juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.