Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller, el municipi amb més ocupació hotelera de l’illa

Els hotelers fan el balanç d’una «molt bona» temporada turística

SOLLER - TURISMO - TURISTAS EN LA TERRAZA DE UN BAR DE SOLLER. | ARCHIVO

L’estiu diu adéu amb unes molt bones xifres d’ocupació hotelera que situen Sóller com el municipi amb més bona temporada de tota l’illa de Mallorca. L’Associació Hotelera de Sóller fa balanç dels mesos forts de la temporada en què l’ocupació hotelera ha superat les previsions dels empresaris.

Tot i que encara no s’ha fet una mitjana del percentatge exacte, les xifres han estat força bones. De fet, a causa de la gran quantitat de feina, els hotels de Sóller no tancaran abans d’hora com sí que ho hagueren de fer l’any passat. Les previsions de tancament de la majoria d’establiments és per a finals del mes d’octubre i principis del mes de novembre, tot i que hi ha hotels que, com habitualment, tendran obert tot l’hivern

El president de l’Associació, Lluís Rullán, destaca que enguany ha canviat el perfil del visitant de Sóller. «Aquests mesos hem vist com augmentaven els clients més joves, i creim que és degut a la promoció que es fa de Sóller per les xarxes socials», apunta Rullán. A més, afegeix que també ha canviat la nacionalitat dels turistes que ara són majoritàriament Francesos i Espanyols, explica. Per contra el mercat Escandinau ha davallat considerablement.

Aquesta temporada, les compres per lliure han liderat les reserves, mentre que les fetes mitjançant Tours-operadores han minvat considerablement. De fet, Rullán assegura que «el sistema dels Tours-operadors ja fa anys que està en decadència, sobretot d’ençà que Internet ha agafat tanta força i cadascú pot comprar un bitllet d’avió fàcilment».

Carteristes
La pega d’aquesta temporada, segons expliquen els hotelers és que han tornat els carteristes. Els robatoris a la via pública han augmentat durant els mesos d’estiu, a causa de la gran afluència de gent que passeja per Sóller. La Policia Local advertí d’aquesta situació i prengué mesures al respecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.