Setmanari d'informació local - 138 anys

La taxa d’atur del setembre ja s’atraca a les xifres dels anys prepandèmics

Tot i això, el nombre d’inscrits com a demandants de feina dobla el de 2019

47383
L’hoteleria, el sector que més contractes realitza. | I.M. / A.B.

L’estiu deixa unes xifres d’atur que ja s’atraquen a les dels anys prepandèmics. El retorn a la gairebé normalitat del turisme ha permès que el sector de l’hoteleria, que representa la principal activitat econòmica del municipi, hagi enregistrat unes xifres d’atur i de contractació que s’atraquen als anys anteriors al coronavirus.


Aquest mes de setembre hi ha hagut a Sóller un total de 286 persones aturades, que són únicament 60 més que el mateix mes de l’any 2019. Per contra, la xifra actual d’atur contrasta amb la de l’any 2020, en què el nombre de persones aturades eren 483, gairebé el doble, pel que es pot apreciar una tendència recuperadora.


Quant a la contractació al mes de setembre, també ha apujat respecte de l’any passat, ja que Sóller ha enregistrat 236 nous contractes, 90 més que el mateix període de l’any 2020 en què se n’enregistraren 146. Així, si l’any passat la contractació caigué i l’atur augmentà considerablement, enguany les xifres mostren una tendència gairebé igual que la de l’any 2019. L’hostaleria és el sector en què s’han generat més llocs de treball, ja que representa més del 50% de les noves contractacions al municipi amb 128 persones. La resta de serveis que no inclouen ni hostaleria ni comerç, se situen com a la segona activitat econòmica en què s’han realitzat més contractacions aquest mes de setembre amb 65 contractes signats.


Tot i la tendència positiva quant a les xifres d’ocupació, el nombre dels inscrits com a demandants de feina encara se situa molt per damunt del dels anys prepandèmics. Si al setembre de l’any 2019 hi havia 403 persones que cercaven feina, enguany n’hi ha 840, xifra que representa més del doble d’inscrits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.