Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament cobrarà tots els tributs de cop d’octubre a desembre

Els rebuts municipals es podran fraccionar fins al febrer si els interessats així ho sol·liciten

El ple extraordinari se celebrà ahir a la Sala Magna. | Irene Cabrer

L'Ajuntament aprovà un nou calendari del contribuient per al 2022. Amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte Més per Sóller, a partir del proper any els rebuts dels imposts que es cobren a Sóller es recaptaran en només dos mesos, d'entre el 3 d'octubre i el 5 de desembre. Aquests es pagaran tots de cop, a no ser que el contribuent ho sol·liciti expressament abans del 10 de febrer.

Després que l'Agència Tributària (ATIB) s'hagi instal·lat totalment al municipi, aquesta entitat encarregada de recaptar els tributs dels sollerics emetrà els rebuts durant els dos darrers mesos de 2022, exceptuant la taxa del fems, que passa a ser semestral. Aquesta mesura afecta per tant al pagament de l'IBI; l'impost sobre activitats econòmiques; l'impost de circulació; a les persones que tenen llocs de venda al mercat municipal i als mercats ocasionals; així com la taxa d'arbitris i a la taxa d'ocupació de via pública.

Arran d'aquest canvi, la regidora d'Hisenda, Andrea Pomar, explicà durant el plenari celebrat ahir que «com alternativa a aquesta mesura l'ATIB ofereix un sistema especial de fraccionament de tributs, anomenat a la carta», digué. Aquest sistema ofereix fraccionar els rebuts que cada ciutadà consideri necessari fins al proper dia 10 de febrer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.