Setmanari d'informació local - 138 anys

«Els resultats mostren la voluntat de canvi»

Apesteguia és l’actual batle de Deià i candidat al Govern de Més. | Aina Borràs

Sempre s’ha identificat amb els valors d’esquerres així com amb l’activisme i ho ha estat plasmant d’ençà que complí la majoria d’edat. Lluís Apesteguia (Deià, 1985) ha format part de tot tipus de moviments i associacions i ara és l’actual cap de llista de Més per Mallorca al Parlament.

- Com heu viscut el procés de les eleccions?
- He gaudit molt d’aquest procés de primàries. Ha estat molt positiu confrontar i debatre idees sobre el projecte estratègic del partit des d’un punt de vista de suma demostrant que en política també es pot debatre sense crispació.

- A altres entrevistes heu deixat clara la vostra postura sobre revisar l’actual pacte, però quines són les línies vermelles per sortir del Govern?
- Qui anuncia aquesta idea per primera vegada és realment Antoni Noguera, l’actual coordinador del partit. Crec que és necessari avaluar el nivell de compliment del pacte i si no s’està duent a terme, s’hauran d’obrir tots els escenaris inclòs el fet de sortir del Govern. Les línies vermelles s’estableixen amb els termes de l’acord i en el fet que es compleixi.

- És un plantejament contundent?
-Sí, tot i que realment desitjam que tothom tengui voluntat de complir els pactes perquè si no, per qui i per què són?

- Què opinau de l’actual pacte?
Jo no l’hauria signat. Consider que és un acord molt insatisfactori per a Més i no reflecteix la importància del partit a l’hora de vestir una majoria d’esquerres, perquè sense Més no hi havia aquesta majoria. Per tant crec que un pacte d’aquestes característiques no s’ha de repetir. Està clar que formant part d’un acord no es pot assolir el màxim de les expectatives, però de cap manera pot entrar en contradiccions amb els seus principis ni tampoc es poden crear ‘conselleries estanc’ en què a les de Més es facin polítiques de Més, a les del PSOE del PSOE, i a les de Podem es facin polítiques de Podem.

Podeu llegir tota l'entrevista a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.