Setmanari d'informació local - 138 anys

La Cooperativa finalitza una «mala» temporada d’oliva de taula

La campanya d’oliva de taula finalitza abans del previst. La Cooperativa ha anunciat que dona per acabada la temporada de l’oliva de taula perquè tan sols s’han pogut recollir 17.000 quilos d’oliva verda, és a dir, menys de la meitat del que s’havia calculat. L’entitat agrícola havia pactat amb els pagesos la quantiat de 40.000 quilos, xifra a la qual no s’ha pogut arribar.

El president de la Cooperativa, Miquel Gual, explicà que ha estat «una decisió precipitada a causa del mal any que hem tengut». Els mals que han afectat l’oliva enguany han estat sobretot la mosca, que ha afectat molt al fruit i les temperatures elevades que han provocat que l’oliva maduràs molt aviat. Per aquest motiu, els pagesos no han pogut arribar a la quantiat pactada «per tant els 17.000 quilos aconseguits no bastaran per abastir als clients i al mercat», digué Gual.


Després del que ha passat amb la campanya actual, el president anuncià que «ens plantejam començar la temporada de recollida d’oliva abans, per evitar de nou aquesta problemàtica».
Val a dir que encara queda la recollida de l’oliva negra, que si no hi ha cap de nou serà al mes de febrer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.