Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila perfila l’ús de les plaques solars mitjançant una ordenança

Bestard diu que estarà llesta al primer semestre de 2022 per evitar modificar el PGOU

Sóller podrà instal·lar plaques en coberta inclinada si s’aprova l’ordenança. | A.B.

L’Ajuntament fa passes per adaptarse a la normativa europea i arribar a l’agenda 2030 amb els deures fets. Tot i que encara està en una fase incial, el deparament d’Urbanisme treballa per refer l’ordenança d’estètica de les façanes per poder-hi de regular l’ús de les plaques solars «en coberta inclinada», segons informà el regidor de l’àrea, Jaume Bestard. Segons Bestard, la nova norma «estarà llesta durant el primer semestre de 2022 i es redacta per evitar modificar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) quant a l’ús de les fotovoltaiques», explicà.


La normativa vigent inclosa dins el PGOU que es va aprovar l’any 1998 limita la instal·lació de plaques solars a dues situacions. A Sóller està permès posar els panells fotovoltaics a cobertes planes o enterra si es compleixen certs requisits d’espai. El fet és que el mateix document no permet les cobertes planes, és a dir, les acabades en terrassa, dins el nucli antic i obliga que les teulades siguin inclinades i de teula àrab. És per aquest motiu que la instal·lació de plaques solars a Sóller està molt limitada.


La normativa és tan restrictiva perquè en el seu moment es va considerar que les plaques solars creaven un fort impacte visual i paisatgístic al municipi. Mentre que ara, el regidor d’Urbanisme considera just el contrari i prioritza «l’eficiència energètica per damunt l’estètica, sempre que estigui regulat, per això ho vull fer a través d’una ordenança per estalviar temps».
Un altre motiu per modificar l’ordenança i ampliar la instal·lació d’energia alternativa en immobles familiars és que «ens trobam amb una contradicció amb el Govern autonòmic, el qual ha donat ajuts per la instal·lació de plaques als particulars, però els sollerics no s’hi poden acollir, el que suposa un greuge comparatiu respecte d’altres municipis», expressà el regidor.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.