Setmanari d'informació local - 138 anys

L’atletisme reclama un espai: «Ara ja ens toca»

Els corredors sollerics denuncien que fa 35 anys que les instal·lacions estan abandonades i que ni el club ni l’escola poden entrenar amb unes condicions òptimes

Els infants de l’Escola d’Atletisme de Sóller, que ara mateix té 62 alumnes, a una cursa fora de Sóller.

L’atletisme de Sóller s’alça per aconseguir unes millors instal·lacions on poder entrenar com tenen la resta d’esports al municipi. «Ara ja ens toca a nosaltres», asseguren. Tant des del Club d’Atletisme Sóller com des de l’escola es queixen que en els darrers 35 anys cap Consistori hagi invertit en unes pistes per practicar aquest esport, fet que ha provocat una ‘fuga’ de corredors a altres clubs de l’Illa, expliquen.


Aquest és el cas del campió del món de cursa de muntanya, Cristòfol Castanyer, qui està indignat com a pare i com a corredor solleric per haver de dur el seu fill major a entrenar fora. Castanyer explica que «les instal·lacions estan igual o pitjor que quan jo vaig començar, i per tant i el meu fill ara entrena a un altre municipi, de la mateixa manera que jo vaig haver de partir per poder avançar». El campió considera que «a Sóller es pot practicar atletisme com a joc, perquè sense instal·lacions no es poden oferir totes les disciplines com els salts o els llençaments».


La pista d’atletisme de Sóller està situada al camp d’esports Infante Lois, al Port. En aquest espai, actualment multi-explotat, hi conflueixen molts de ciutadans a practicar-hi diverses activitats. Alguns hi van a córrer com aficionats, altres hi van a passejar les seves mascotes, també n’hi ha que hi van a jugar amb els seus fills, i fins i tot s’hi practica bàsquet, volei i petanca. És, per tant, un espai ampli i molt concorregut entre els sollerics. A més, pel fet de ser un espai que roman les 24 hores del dia obert sense cap tipus de control, al vespre s’hi fan botellades i s’hi deixa fems.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.