Setmanari d'informació local - 138 anys

Queixes veïnals en caure un altre tros de la casa de sa Lluna

Un any i mig després l’Ajuntament no ha interposat cap sanció econòmica

L’immoble està protegit dins el catàleg municipal. | Irene Cabrer

Alarma per un nou enderrocament a la casa de Sa Lluna. L’immoble datat del segle XV i propietat del Casal de Cultura continua degradant-se i ja només queda gairebé la façana principal. Després de caure un altre tros a l’interior de la casa, els veïnats presentaren una nova queixa la setmana passada davant l’Ajuntament «després de sentir un gran renou d’enderrocs que queien», expliquen els veïnats. Aquest esbucament també afectà una de les terrasses que dona a la teulada de la casa de sa Lluna.


Per part del Consistori fa més d’un any i mig que no hi actua i tampoc ha fet cap passa per interposar cap sanció econòmica, tot i els diferents requeriments enviats al Casal de Cultura instant-lo a acabar amb els problemes estructurals de l’immoble. De moment l’Ajuntament espera que la propietat presenti una solució per rehabilitar la casa, però «ara el que més ens preocupara és el perill que corren els veïnats i vianants del carrer», apunta el regidor d’Obres, Jaume Betard.


Per tal de trobar una solució i frenar l’esbucament total de l’edifici, declarat Bé Catalogat pel Consell i inclòs dins el Catàleg de Patrimoni municipal del Pla General vigent, Bestard es reuní dimecres amb els tècnics per avaluar «com procedir a partir d’ara», digué.
Val a dir que al mes de maig el batle, Carlos Simarro, informà que «la Vila té un problema amb aquest immoble per por que caigui completament i afecti als veïnats del costat». En el seu moment Simarro avisà que des de l’Ajuntament «farem el possibe per arreglar aquesta situació», però a hores d’ara encara no s’hi ha actuat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.