Setmanari d'informació local - 138 anys

La Cooperativa aprova la creació d’una secció d’agricultura ecològica

L’Assemblea general de socis acorda instal·lar una tercera tafona

L’Assemblea general se celebrà divendres passat a la Cooperativa. | Pere Joan Oliver Orell

La Cooperativa de Sóller celebrà divendres passat l’assemblea general de socis en la qual s’acordà la creació d’una secció d’agricultura ecològica. Segons el president de l’entitat, Miquel Gual, «tenim clar que el futur de l’agricultura ha de ser ecològic, per aquest motiu l’assemblea ha fet una passa endavant i crear la secció d’agricultura ecològica, on hi tendran cabuda tots els socis que estan en possessió del segell del Consell Balear de la Producció Agraria Ecològica (CBPAE)».


Per altra banda, la mateixa assemblea aprovà sol·licitar la subvenció a la Comunitat Europea per a la creació d’una tafona dedicada exclussivament a la producció d’oli ecològic. Aquesta instal·lació tindrà un cost d’entre 500.000 i 600.000 euros dels quals els fons Next Generation en subvenciona el 75 per cent.


D’aquesta manera la Cooperativa passaria a tenir tres tafones, «una d’elles de nou amb la tecnologia superior única a Mallorca i que produirà oli ecològic», comentà Gual. El president també informà que el projecte s’entregarà passat el dia de Reis, «després es tractarà de posar en marxa l’engrenatge perquè segons marca la normativa la tafona hauria de començar a funcionar a la temporada 2022-2023».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.