Setmanari d'informació local - 138 anys

Deià llogarà cases per facilitar als veïnats l’accés a l’habitatge

L’Ajuntament cobrarà als inquilins un preu menor del qual pagarà als propietaris

Els inquilins no pagaran a l’ajuntament de Deià més de 4,6 euros per metre quadrat. | ARCHIVO

El ple de Deià aprovà per unanimitat la creació d’un òrgan anomenat Patronat de l’Habitatge que tendrà la funció principal de facilitar als veïnats l’accés a l’habitatge.
Per aconseguir-ho, la Vila pagarà la diferència entre el preu que es pagarà als propietaris i el que cobrarà dels inquilins.


A partir de gener, els propietaris podran cedir els seus immobles a l’Ajuntament per una contraprestació mensual de 6,30 euros per metre quadrat i fins a un màxim de 923 euros al mes, mentre que els inquilins no pagaran a l’Ajuntament més de 4,6 euros per metre quadrat.


La cessió es materialitzarà mitjançant un conveni que tendrà una durada inicial de quatre anys prorrogables a quatre més. Val a dir que a tots aquells propietaris que vulguin cedir els seus habitatges, la Vila els bonificarà en un 95% l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i en el cas que tenguin places de lloguer turístic i les donin de baixa, els pagarà 291,67 euros per cadascuna. Aquest és el preu que el Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics fixa per cada plaça al municipi. D’aquesta manera, explica el batle de Deià, Lluís Apesteguia, «el municipi es nodreix d’habitatges que després seran llogats per un preu inferior i més ajustat a la capacitat econòmica dels veïnats de Deià». Així, els que estiguin interessats adquirir temporalment un d’aquests habitatges i compleixin els requisits de la convocatòria, podran viure-hi durant dos anys que es podrien acabar prorrogant fins a quatre anys. Llavors, assegura Apesteguia, «així ho volen tornarien a entrar a la borsa i en funció dels mèrits podrien tornar a accedir a un habitatge o no». Afegeix que «si en algun moment algú deixa de complir els requisits, sortiria de la borsa».

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.