Setmanari d'informació local - 138 anys

Acord per evitar la massificació de cotxes a la Serra durant les nevades

ESCORCA - NIEVE - Primera nevada del año en la Serra. | CDM/AJ. D?ESCORCA¶

El director general d’Emergències del Govern, Jaume Barceló, es va reunir dimecres al matí amb els batles dels municipis de la Serra de Tramuntana, per aprovar un protocol d’actuació enfront de les aglomeracions de cotxes que es produeixen a la Serra de Tramuntana quan neva. El fet és que durant les nevades hi ha un gran nombre de gent que vol gaudir de la neu, fet que provoca desplaçaments massius cap a la Serra i que desemboquen amb greus col·lapses i caos circulatori.

3 CARRETERAS CERRADAS POR NIEVE EN MALLORCA

Aquest protocol s’activarà en produir-se algun dels escenaris següents. Primerament, en cas que l’AEMET activi una alerta per risc de nevada, moment en què es tancarà al trànsit la zona central de la Serra o bé s’establirà un circuit rodat sense que puguin estacionar els vehicles. En aquest cas, normalment, també es procedirà al tall de carreteres afectades per la neu, i segons la situació, es permetrà el trànsit únicament dels vehicles amb cadenes. En el municipi de Sóller aquesta mesura afectaria sobretot al tall de la carretera MA-10 a l’altura del Mirador de Ses Barques.

En segon lloc, també s’activarà el protocol quan hagi nevat sense que hi hagi cap alerta, però es pugui preveure el desplaçament massiu de vehicles a la Serra. En aquest escenari, s’habilitaran mesures com el tancament dels trams de carretera impracticables per la neu, s’habilitaran aparcaments habituals i extraordinaris, es reforçarà el personal de vigilància i control de carreteres i es controlarà l’afluència de cotxes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.