Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern, dispost a finançar un 50% de l’obra del centre de dia

L’Ajuntament dona una passa més cap a la construcció d’un centre de dia públic i decideix continuar negociant amb el Govern la reforma de l’Escorxador. Així, l’actual Protocol que hi ha signat entre l’Ajuntament i el Govern, que posa de manifest la intenció de reformar l’Escorxador per ubicar-hi un centre de dia, donarà pas a un conveni que estipularà les condicions tant econòmiques com tècniques de la construcció i la gestió del centre diürn. Aquest és l’acord al qual han arribat la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, i el batle, Carlos Simarro, després d’una reunió mantinguda aquest dimecres.

El conveni serà redactat per la conselleria d’Afers Socials i proposarà a l’Ajuntament que la reforma de l’Escorxador sigui finançada a mitges, pel que el Govern posarà un 50% del cost total de l’obra i l’Ajuntament, s’haurà de fer càrrec de l’altra 50%. La reforma no inclourà tot l’espai de l’Escorxador, sinó que únicament s’obrarà el primer edifici, ja que «és el més gran i més bo de reformar», informà el batle durant la visita. Si l’Ajuntament, mitjançat el ple, accepta la proposta d’Afers Socials, el Govern tirarà endavant la reforma del centre de dia a l’Escorxador.

De la mateixa manera que la construcció, la gestió també seria cofinançada. El Govern pagaria uns 20 euros per dia i per plaça a l’Ajuntament per tal de costejar bona part de la gestió del centre. Tot i que encara no s’han estipulat terminis de finalització, el Govern ja ha avançat que «aquests projectes se solen allargar entre dos i tres anys des de la firma del conveni» pel que ja seria en la pròxima legislatura quan s’inauguraria el centre diürn.

L’Ajuntament per la seva banda, ha explicat que mentre es materialitza aquest acord, continua donant suport a la construcció d’un centre de dia de gestió privada a l’actual residència Fontsana. El regidor de Serveis Socials, Carlos Darder, ha apuntat que «es tracta d’una opció més immediata que pot ser provisional o no en funció de la demanda d’usuaris que tenguem». De fet, la consellera Santiago també visita aquestes instal·lacions privades el mateix dimecres i anuncià al batle que Afers Socials està disposat a concertar bona part de les places del centre de dia de la residència mentre es construeix el de gestió pública.

Val a dir que aquesta reunió simbolitza una passa més cap al desbloqueig del centre de dia a Sóller, fet que havia estat denunciat públicament el darrer any per la plataforma ciutadana Pro Centre de Dia. Aquesta agrupació ha estat pressionant a l’equip de govern per tal que fes passes cap a la signatura d’aquest conveni que ara haurà de ser redactat i aprovat per plenari. Precisament ahir l’Ajuntament es va reunir amb alguns representants de la Plataforma per informar de la situació i per explicar-los l’acord al qual s’ha arribat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.