Setmanari d'informació local - 138 anys

Veïnats de Jaume Torrens exigeixen a la Vila que declari el carrer peatonal

47751
SOLLER. Comerciants i veïnats de Jaume Torrens protesten amb pancartes perquè la via sigui peatonal | A.B.

Els veïnats i comerciants de Jaume Torrens al Port pressionen l’Ajuntament perquè rectifiqui el Pla General i qualifiqui el carrer com a peatonal. La polèmica començà al mes de setembre quan els veïnats es queixaren que la Vila concedís al juny una llicència urbanística perquè es faci l’entrada d’un aparcament subterrani pel carrer en qüestió.

El projecte urbanístic preveu la construcció d’un bloc de pisos amb aparcament propi. Aquest fet suposaria que Jaume Torrens, que és el carrer comercial del Port, deixàs de ser peatonal i hi poguessin circular els usuaris del futur aparcament fet que despertà les queixes dels veïnats i comerciants que ompliren el carrer de pancartes a favor de la peatonalització.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament respongué als veïnats de Jaume Torrens que «la via és urbana i de circulació restringida per als residents, però no és il·legal que hi circulin vehicles», per la qual cosa la llicència d’obres atorgada s’adiu a la normativa.Uns mesos després i en veure que les obres continuaven el seu curs, els veïnats, que s’han assessorat legalment, han cercat suport municipal per continuar reivindicant la peatonalització. Per aquest motiu, el regidor no adscrit i soci de govern, Sebastià Aguiló presentarà al pròxim ple de dimarts una moció que insta a la «pacificació del carrer Jaume Torrens».

Els veïnats no descarten en un futur prendre accions legals si no s’arriba a un acord pel que també han redactat un escrit que serviria de base per interposar una demanda. Tot i això, la intenció dels veïnats i comerciants és arribar a una entesa amb el consistori abans que prendre la via judicial.

Per altra banda, la moció que presentarà Aguiló al ple, al·lega als punts 9 i 11 de l’Agenda 2030 que advoquen a impulsar la petita i mitjana empresa així com a la reducció de la contaminació ambiental, respectivament. Amb aquest argumentari i al·legant que el carrer és peatonal des de fa més de 24 anys, el regidor demanarà a tots els partits que votin a favor de la moció que insta l’Ajuntament a revisar la llicència d’obres atorgada i si s’escau modifiqui l’errada existent en el PGOU qualificant el carrer com a peatonal.

Aguiló considera que «és un carrer curt i estret on no seria possible la vida comercial i veïnal com l’hem coneguda sempre si no tingués aquesta condició de peatonal». De fet, tal com apunta el regidor a la seva moció, el carrer fou declarat peatonal per decret de Batlia l’any 1995, encara que no s’hi declaràs com a tal.

Si el ple aprova la moció, l’Ajuntament hauria d’iniciar una modificació puntual del PGOU i alhora modificar la llicència ja atorgada als promotors, que du implícita la circulació pel carrer en qüestió. Això suposaria tornar enrere una llicència ja atorgada i probablement donaria peu a importants indemnitzacions, atès que les obres ja estan avançades. Els veïnats i comerciants demanen que l’entrada de l’aparcament es faci pel carrer Marina, ja que és una via per la qual ja circulen cotxes de manera restringida i no suposaria cap canvi substancial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.