Setmanari d'informació local - 138 anys

Antígens a les farmàcies per validar els positius

Supervisen els autotests per verificar els resultats i tramitar baixes

La farmàcia Torrens és un dels establiments sollerics que ofereix aquest servei a partir de dilluns. | Aina Borràs

Algunes farmàcies de Sóller ja ofereixen a la població validar el seu test d’antígens positiu i, si l’usuari ho requereix, ajudar-lo a gestionar la baixa mèdica. És un servei més que l’IB-Salut ha negociat per a alleujar els centres d’Atenció Primària i el telèfon d’InfoCOVID.
El sistema arrancà el passat dilluns i des de llavors, els interessats primer han de consultar el llistat per a veure a quina farmàcia pot sol·licitar el servei i després han de demanar cita prèvia. De moment, a Sóller s’han adherit dues farmàcies, la Torrens i l’Alcover. El llistat complet amb tots els establiments adherits ja es pot consultar al web del Col·legi de Farmacèutics de Balears (COFIB).


Un cop la persona possiblement contagiada arriba a la farmàcia, ha de signar un document en què dona permís per utilitzar les seves dades personals. Llavors, el farmacèutic instruirà l’usuari per fer-se correctament la prova in situ i per interpretar-ne el resultat. També valorarà la simptomatologia i els criteris d’inclusió en el grup de persones vulnerables mitjançant una entrevista i emplenant els camps d’un formulari específic. Així el sanitari pot corroborar el positiu i pot autoritzar a l’usuari que es tramiti la baixa laboral telemàticament des de casa seva.


Aquesta setmana, alguns sollerics ja han fet ús d’aquest servei que previsiblement i com indica el conveni, durarà tres mesos i que pretén alleugerar la càrrega de feina dels centres de salut.
Tot això es farà, de moment, a cost zero. Un punt que també havia estat conflictiu durant la signatura del conveni entre el Govern i el Col·legi de Farmacèutics, perquè en altres comunitats l’administració sí que paga un preu simbòlic per a incentivar que les farmàcies s’adhereixin a la plataforma de dades. Des del Col·legi, avisen que en cas de renovar el contracte aquestes condicions podrien canviar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.