Setmanari d'informació local - 138 anys

El Museu Marítim incorpora part d'una col·lecció de models d'embarcacions fetes pel mestre d'aixa Guillem Amengual

El Museu Marítim de Mallorca ha incorporat avui matí part d'una col·lecció de models d'embarcacions tradicionals elaborats pel mestre d'aixa Guillem Amengual. De les deu peces cedides, cinc d'elles s'exposaran al Museu de la Mar de Sóller.

Les embarcacions tenen un gran valor tècnic i patrimonial i van des d’embarcacions tradicionals de feina o esbarjo com ara llaüts, bots cobertats i descobertats, gussis, pasteres, barques de Bou, Falutxos i Pailebots entre altres, atrevint-se a realitzar les reproduccions de les naus de Cristóbal Colon a una escala d'1/10.

La filla del mestre d'aixa, Antònia Amengual s'ha mostrat satisfeta per la cessió de la col·lecció "perquè tothom en pugui gaudir" i ha explicat que "el gruix dels models els va fer una vegada jubilat de la feina de pescador i fins més o manco un any abans de morir".

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha agraït «la generositat d'Antònia Amengual" i ha destacat que les maquetes, de devers un metre d'eslora, "són una forma d'acostar la feina dels mestres d'aixa al públic del museu i també la diversitat del nostre patrimoni marítim".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.