Setmanari d'informació local - 138 anys

La recollida de la fracció orgànica s’implanta als hotels

Cada tonelada reunida suposa un estalvi de 140 euros

El objectius del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima estan prevists pel 2030. | SOLLER

A punt de començar la recollida de la fracció orgànica a Sóller. La posada en marxa del servei començarà primer pels hotels i després s’instal·larà a restaurants i bars. Així ho anuncià el regidor de Medi Ambient, Joan Ruiz, qui explicà que «la recollida de la matèria orgànica quedarà llesta aquesta temporada turística als hotels». Si la separació de l’orgànic de la resta de residus es fa bé comportarà una rebaixa en el rebut del fems, ja que «per cada tonelada de matèria orgànica recollida, són 140 euros d’estalvi en el rebut de fems», segons assegurà Ruiz.


Seguint amb aquesta tasca, avui mateix l’empresa que encarregada de gestionar i implementar el servei, GRAM, mantindrà una reunió amb l’Associació Hotelera de Sóller per tal d’acordar el pla de gestió i els horaris de recollida. Tot i que, no tots els hoteles tenen les intal·lacions preparades per guardar la matèria orgànica fins que el camió les reculli, el sector valor molt positivament aquest servei perquè és «una millora cap el nostre municipi».


Val a dir que l’Ajuntament sol·licità una pròrroga al Consell a l’octubre per poder finalitzar la campanya d’implementació, acordat per al desembre de 2021. Ara, i després d’aquesta pròrroga el departament de Medi Ambient compta amb sis mesos més per arrancar definitivament el nou sistema de gestió de residus, tasca que anirà a càrrec de l’empresa Sóller 2010. Un cop engegat el servei als hotels, la propera passa serà gestionar la recollida al sector de la restauració i de l’alimentació, prevista també per als «propers mesos», segons Ruiz.

Biniaraix i el Port
Tal com ja han avisat en diverses ocasions des del Constistori, Ruiz ha confirmat que la prova pilot prevista a Biniaraix i a la resta del Port «es farà».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.