Setmanari d'informació local - 138 anys

La sortida del Sol des de Sóller s’exposa a Barcelona

Des d’inicis del mes de febrer el Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona acull l’exposició basada en el projecte d’investigació de l’artista Albert Gironès.La instantània de la sortida del sol des de Sóller fou feta pel català dia 13 de novembre de 2021 i es pot contemplar aquests dies a l’espai barceloní.

A part d’aquesta fotografia al centre també s’exposen una sèrie de documents històrics i un recull de premsa de l’època on es parla de la fotografia de l’ovni de Manises que feu Pep Climent al novembre de 1979 des de la plaça del Mercat Municipal. En aquell moment captà una llum que sobrevolava el Puig de l’Ofre, just la mateixa nit que va succeir l’incident ovni que feu aterrar d’emergència un avió a Valènica a causa del reflex de les llums. Després d’anys d’investigacions ufològiques, es determinà que el fenomen es podia determinar com un reflex del sol general per la lent de la càmera.

El projecte que ara exposa Gironès compta amb un equip de professionals del camp de la física, l’astronomia i de la fotògrafa Clara Gassull on es proposa un anàlisi comparatiu entre la imatge de Climent i la de Gironès. Les imatges disparades l’any 2020 i 2021 «semblen posar en dubte la teoria fins ara acceptada de que la imatge de Pep Climent simplement mostra un reflex, i que podrien tornar a obrir el punt de mira cap a l’explicació alienígena», explicà Gironès.

Pel desenvolupament del projecte, l’artista visità en diverses ocasions Sóller amb l’objectiu de fotografiar les instantànies que ara s’exposen com per documentar-se i conversar amb algunes persones del municipi.

La mostra, que du per títol “La tradició que ens travessa” es pot visitar a l’espai cultural fins al mes de maig i compta amb la participació de vint artistes que mostren peces de nova producció. En aquesta exhibició Gironès exposa el primer bloc de la recerca “Un rosari de despropòsits”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.