Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament vol facilitar l’accés a l’habitatge

El batle i el regidor d’Urbanisme es comprometen a modificar el PGOU per afavorir la divisió horitzontal de les cases al casc antic

En l’actualitat al casc antic només es poden separa en pisos si la planta fa 120 metres quadrats. | Irene Cabrer

L’Ajuntament vol fer una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per facilitar l’accés a l’habitatge. El batle, Carlos Simarro i el regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard, es van comprometre dimarts a iniciar una modificació d’aquest instrument de planejament urbanístic per afavorir la divisió dels grans casals ubicats al casc antic de Sóller i convertir-los en diferents habitatges.


En aquests moments la normativa permet aquest tipus d’actuacions però tan sols en edificis que disposen d’una superfície de 120 metres quadrats per planta, per la qual cosa el batle planteja ara que es pugui fer una divisió horitzontal a les cases que tenen més de 50 anys d’antiguitat però que disposin d’una menor superfície per planta. Com a requisit, la proposta contempla que no es puguin modificar les obertures de la façana per tal de mantenir l’estil dels casals modernistes o d’altres èpoques i conservar la fisonomia del casc antic.


Davant la manca de solars edificables i de preus assequibles, la proposta presentada per ambdós polítics té com objectiu principal donar accés a l’habitatge «a les famílies solleriques», assegurà Simarro. A més, destacà que aquesta «és la millor opció per oferir nous domicilis al municipi o almanco tenir una alternativa». Tot i que encara es tracta d’una proposta, el regidor d’Obres, Jaume Bestard manifestà que actualment molts immobles no compleixen els requisits i no es permet fer una divisió horitzontal «per la qual cosa no s’acaben venent i es transformen normalment en hotels d’interior», digué. D’aquesta manera es redueixen les cases plurifamiliars «per tant Sóller necessita una modificació del PGOU per assegurar una residència als sollerics».

Oposició
Després de les declaracions anunciades pel batle i el regidor, la portaveu de Més per Sóller, Laura Celià, acusà l’actual equip de govern i sobretot el regidor d’Urbanisme de «vendre fum quan diu que fa feina per tenir un habitatge digne a un preu més econòmic». Celià considera «inacceptable que persones joves i famílies del nostre poble es plantegin partir del poble» quan ja és una realitat la dificultat per accedir a una casa a Sóller.
Per la portaveu de Més, «la trista realitat és que Bestard duu més de dos anys al capdavant d’urbanisme i podria haver impulsat una moratòria de noves llicències d’hotels d’interior; haver proposat la compra de sòl i haver aprovat la cessió de sòl municipal a l’IBAVI per a la construcció de vivenda protegida o haver iniciat amb temps i garanties una modificació del PGOU sabent que tendria el nostre suport». Per tot això, la formació demana a l’equip de govern que «comenci a fer passes decidides».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.