Setmanari d'informació local - 138 anys

Fornalutx instal·larà plaques solars per facilitar als veïnats l’accés a les energies renovables

Die Menge des auf Mallorca produzierten Qualitätsöls hat sichin den vergangenen 20 Jahren mehr als verzehnfacht. Plötzlich weitet sich linkerhand der Blick und diese Aussichtauf Fornalutx tut sich auf. Fotos: jm | jmartiny

L’Ajuntament de Fornalutx es prepara per implantar les energies renovables al municipi. De fet, des del Consistori s’està fent feina per col·locar un sistema de comunitats energètiques (un grup de plaques solars) gestionades pel propi Ajuntament amb la intenció de donar servei al ciutadà, reduir l’ impacte mediambiental i els costos econòmics.

El municipi presenta certes dificultats alhora d’instal·lar plaques solars perquè està inclòs en una zona qualificada com a Paisatge Pintoresc. La normativa, per tant, és molt estricte per la qual cosa, qualsevol projecte encaminat a instal·lar fórmules d’autoconsum ha de passar pel departament de Patrimoni del Consell.

Per aquest motiu, la setmana que ve l’Ajuntament prepara una reunió amb els veïnats per informar-los de les condicions i la protecció que té tot Fornalutx el que suposa que els propietaris no puguin instal·lar «pannells fotovoltaics als seus habitatges», explicà el primer Tinent de Batle, Felip Reynés.

La primera comunitat
De moment, el municipì de la Serra de Tramuntana compta ja amb una primera comunitat dotada amb poques plaques solars ubicada als edificis situats a la zona est del poble. En estar del tot llesta «els panells fotovoltaics donaran servei a l’àrea dels dipòsits del poble, a les cases de l’ajuntament, a Can Xoroi i a policia, entre d’altres edifics», comentà Reynés. Aquesta instal·lació suposarà una reducció per a les arques municipals d’un 25%, el que «implica uns 5.000 euros d’estalvi anuals», digué Reynés.

La intenció del regidor és ampliar altres comunitats energètiques arreu del poble per poder oferir una alternativa als veïnats. Així, una nova dotació de plaques està prevista a la zona de l’escola, ja que «l’objectiu és que el centre educatiu sigui un 95% autosufcient», comentà Reynés. Mentrestant, l’Ajuntament estudia noves ubicacions on col·locar panells solars «sempre amb el vist-i-plau del Consell».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.