Setmanari d'informació local - 138 anys

Els hotelers acusen al Govern «d’imposar» la nova llei turística

Denuncien que el text aprovat té «diferències substancials» al borrador que se’ls va presentar

SOLLER . TURISMO. CORONAVIRUS. LOS HOTELES SE PREPARAN PARA RECIBIR A LOS PRIMEROS TURISTAS EN PASCUA. L¬ø hotel Miramar ha omplert 44 habitacions per l¬ø1 i el 2 d¬øabril | Aina Borràs

L’Associació Hotelera de Sóller critica la falta de consens amb el sector davant el nou decret llei turístic i denuncia que el Govern ha modificat substancialment l’esborrany consensuat: «No ens havien parlat de moratòries ni de terminis i això no és una qüestió de lletra petita, sinó de gran importància», ha explicat el president dels hotelers, Lluís Rullan. Considera que el Govern ha volgut aprovar el text de manera «precipitada» i que s’hauria d’haver consensuat més abans «d’imposar» pel que proposa una rectificació i una major negociació.

El Consell de Govern extraordinari aprovà el passat 11 de febrer un decret llei que, entre altres mesures, contempla el bloqueig de totes les places turístiques, vacacionals i hoteleres a Balears durant els pròxims quatre anys. Aquest fet provocà les reaccions del sector hoteler solleric que s’hi ha posicionat totalment en contra. El president Lluís Rullan ha declarat que «estam a favor de regular el creixement turístic, però no d’aquesta manera, ja que el bloqueig de les places crea una gran inseguretat jurídica».

Val a dir, que aquesta moratòria no afectaria Sóller de moment, perquè ni des del sector hoteler ni tampoc des del departament d’Obres de l’Ajuntament tenen constància que algú tengués intenció de presentar a la Vila un nou projecte per a fer un establiment hoteler i en conseqüència voldria sol·licitar places turístiques.

El que sí que hi ha al departament d’obres de Sóller, són 25 projectes ja presentats i pendents d’execució que tampoc es veurien afectats per la moratòria, ja que la llei especifica que els immobles que ja estiguin executant les obres; els que estan tramitant la sol·licitud de llicència urbanística davant l’administració o s’hagi obtingut la llicència d’edificació abans que entràs en vigor el decret, eludeixen la moratòria i podran obtenir les places turístiques que els pertoqui. La posició dels hotelers sollerics va en la mateixa línia que la de la patronal mallorquina del sector que ha demanat al Govern que «reflexioni i rectifiqui».

Llits elevables

Un punt de la llei que sí que afectaria Sóller és l’obligatorietat a partir de 2023 d’instal·lar llits elevables per facilitar la feina de les cambreres de pisos. L’Associació d’Hotelers de Sóller considera que aquesta mesura és incompatible amb alguns establiments d’interior que precisament destaquen per la seva singularitat quant al mobiliari típic mallorquí: «a aquells hotels que han fet un esforç per ser diferents i mantenir el caràcter autòcton, se’ls penalitza», assegura el president de l’Associació, Lluís Rullan.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.