Setmanari d'informació local - 138 anys

Deià obligarà a mantenir els marges en zona urbana

El ple ha aprovat exigir als propietaris que conservin les seves parcel·les

DEIA . URBANISMO. Consenso político para redactar un plan urbano que limite grandes promociones | R.F.

El ple de Deià aprovà ahir en sessió ordinària i de manera provisional la creació de la primera ordenança del municipi que obliga als propietàris a dur a terme el manteniment, neteja i observança de salubritat de les seves parcel·les en zona urbana.

Aquest text, que ara estarà exposat al públic durant 30 dies hàbils, inclou un punt que fa referència als marges que hi pugui haver a aquestes parcel·les i també obliga als propietaris a arreglar-los en cas necessari. Si el document s’aprova definitivament, serà la primera ordenança del municipi que regularà aquesta qüestió. En aquesta primera votació provisional tots els regidors hi han mostrat el seu acord pel que l’ordenança ha sortit aprovada per unanimitat.

El batle de Deià, Lluís Apesteguia, ha explicat que l’objectiu d’aquesta norma és «no és posar multes, sinó conservar el municipi» i, per tant, l’Ajuntament enviarà «diversos requeriments» als propietaris que no compleixin amb el manteniment abans de posar-los una sanció econòmica. Per petició de l’opisicó s’hi ha afegit un punt que inclou vetllar per les espècies al·lòctones.

Límit al tonatge

El Ple també ha aprovat per unanimitat i de manera provisional una ordenança que regularà el pas de camions que excedeixin el tonatge permès. L’Ajuntament obligarà als promotors que paguin els desperfectes que puguin crear per haver passat amb un vehicle que superi el límit inicial permès del tonatge. Així mateix, hauran d’abonar una taxa pel fet de passar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.