Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller posa en marxa una solidària recollida de material per a Ucraïna

El més urgent és aconseguir menjar preparat i medicaments, pel que l’Ajuntament ha habilitat tres punts de recaptació: Son Angelats; el casal jove del Port i les Cases de la Vila

Reunió ahir amb l’Associació Famílies Ucraïneses de Mallorca.

L’Ajuntament de Sóller signà ahir un conveni de col·laboració amb l’Assocació Famílies Ucraïneses de Mallorca i ha organitzat una macro recollida de material de primera necessitat per enviar cap a Ucraïna.


L’Ajuntament ha habilitat aquesta setmana tres punts en què els ciutadans hi poden deixar el material que vulguin, tot i que destaquen que allò més urgent i necessari és el menjar preparat en llaunes, els medicaments i també altres articles de supervivència bàsics com les llanternes, piles, bateries externes, etc. A diverses llistes de disfusió també s’ha remarcat la impotància d’aconseguir productes d’higiene personal com pugui sabó, pasta de dents, maquinetes d’afeitar, etc.


Les representants a Sóller de la comunitat ucraïnesa mallorquina, Natalia i Maria, han remarcat que «és molt important que la gent dugui productes alimentaris que se puguin consumir sense necessitat de cuinar-los, ja que els soldats ucraïnesos que estan a primera línia s’ho han de poder menjar in situ», expliquen. Els interessats poden dur el material a Son Angelats, de dilluns a dissabte de 9 a 20 hores; al casal jove del Port, els dimarts i dijous de 10 a 13 hores; o a l’Ajuntament de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. A mesura que es vagi recollint material, personal voluntari i també de l’Ajuntament organitzaran els productes per categories i en caixes que seran traslladades a la seu de l’Assocació Famílies Ucraïneses de Palma. Així mateix, aquesta associació també ha habilitat un compte bancari oficial (IBAN: ES07 2100 6805 9302 0006 6471) per a que es facin aportacions econòmiques. Natalia i Maria expliquen que «els doblers també són importants per sufragar totes les despeses que suposa enviar un o dos camions diaris de material cap a Ucraïna». Les dues han volgut agraïr tota l’ajuda rebuda durant aquests dies per part de la població sollerica: «estam molt sorpreses de la quantitat de gent que ha contactat amb nosaltres», reconeixen.

Sóller Solidari
Per la seva banda, l’Associació Sóller Solidari també ha organitzat una recollida, en aquest cas de doblers. Així, a partir d’aquest dissabte els membres de l’Associació muntaran una paradeta setmanal per tal de recaptar fons per contribuir amb les ong que estan treballant a la frontera i dins Ucraïn. Des d’aquesta associació sollerica consideren que «és molt més efectiu aportar diners», ja que «des d’aquí únicament ens podem imaginar el que necessiten i potser allò que els arriba no és finalment allò que necessiten».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.