Setmanari d'informació local - 138 anys

Ports IB valora les instal·lacions de Sóller en més 67 milions d’euros

La taxació té l’objectiu d’establir uns preus homogenis per les concessions i llicències

Ports té a Sóller més de 44.000 metres quadrats de mirall d’aigua en què hi ha amarrades més de 465 embarcacions. | plozano

Ports de les Illes Balears ha fet per primera vegada una valoració econòmica de les zones portuàries que gestiona i ha valorat les instal·lacions de Sóller en més de 67 milions d’euros.


L’objectiu d’aquesta taxació, segons han informat des del Govern és establir un preus homogenis i objectius per les concessions i llicències que atorga habitualment l’administració com per exemple, l’autorització d’un local o d’una terrassa.


La valoració, que fou realitzada al juliol de 2021 per l’entitat Tasaciones Inmobiliarals S.A.U. (TINSA), apuja a un total de 67.158.593,75 d’euros. L’empresa ha dividit la zona portuària en tres grans blocs: els terrenys (20.877.074 d’euros), el mirall d’aigua 43.422.403,7 d’euros) i les instal·lacions i infraestructures (2.859.142,94 d’euros) . A cada un d’aquests blocs, l’entitat encarregada de la taxació ha calculat la superfície de les diferents àrees i el preu del metre quadrat, que en alguns punts, com en l’anomenada Àrea terciari Comercial 1 és de 1.846,47 euros. Així, tenint una referència homogènia o objectiva sobre el preu del metre quadrats, Ports podrà establir uns preus més transparents a tots aquells tercers que vulguin ocupar i explotar el domini públic portuari.


Segons la valoració publicada el passat dimarts, el port autonòmic de Sóller seria el quart més car de tota Mallorca, després d’Andratx (255,3 milions d’euros); Porto Colom (178,6 milions d’euros); i Pollença (98,7 milions d’euros). Cal recordar que Ports IB gestiona directament un total de 13 instal·lacions portuàries amb un valor total que arriba als 1.102,7 milions d’euros.


A Sóller les instal·lacions portuàries inclouen els terrenys des d’aproximadament la desembocadura del Torrent Major (a la platja de Can Generós) fins al moll de Marina Tramuntana, passat la base militar. Tota aquesta superfície, en què hi ha una gran quantitat de bars i restaurants és propietat del Govern per la qual cosa els beneficis d’explotació i ocupació són també per a aquesta administració.


Quant a la superfície marina, Ports té a Sóller més de 44.000 metres quadrats de mirall d’aigua en què hi ha amarrades més de 465 embarcacions entre les quals la majoria no superen els 10 metres d’eslora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.