Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA demana a l'Ajuntament i al Consell que revisin la llicència de Jaume Torrens

Al·lega que hi ha "evidències d'un fossar del segle XVI i restes romanes"

SOLLER. CALLES. Veïnats de Jaume Torrens exigeixen a la Vila que declari el carrer peatonal. Les obres per construir el bloc de pisos s iniciaren aquest estiu. | A.B.

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha demanat a l'Ajuntament de Sóller i també al Consell de Mallorca que revisin la llicència concedida per construir un edifici de pisos al carrer de Jaume Torrens, al Port "pel gran valor arqueològic que pot presentar".

L'Associació s'ha adreçat a ambdues administracions per tal que exigeixin a l'empresa promotora un control arqueològic i un seguiment del transcurs de les obres, ja que segons apunten hi podrien haver restes romanes i també d'un fossar del segle XVI. ARCA considera que l'Ajuntament i el Consell "han de dur a terme un treball d'inspecció urgent per evitar que el treball de les obres provoqui la pèrdua d'aquests béns arqueològics".

Així mateix, l'Associació també ha volgut recordar al consistori solleric que amplii el Catàleg de Patrimoni Municipal. "Hi ha molts de béns culturals que no presenten cap tipus de protecció i consideram que la riquesa històrica i cultural de Sóller s'ha de posar en valor i l'eina més util per a la seva protecció és el catàleg de patrimoni" apunten en un comunicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.