Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller aportarà 450 mil euros per pagar la meitat del centre de dia

L’Ajuntament vol finançar aquest projecte amb l’herència d’Adela Oliver

48009
La Consellera Fina Sanitago visità l’Escorxador. | A.B.¬?

El Consorci de Recursos Sociosanitaris ha entregat a l’Ajuntament el conveni que regirà les condicions de la construcció d’un centre de dia a l’Escorxador on s’estipula que Sóller ha de pagar la meitat del preu de les obres. El Consorci preveu que la reforma sumi un cost total de 905.816 euros, dels quals l’Ajuntament i el Govern n’hauran de pagar 452.908 euros cadascun.


Així ho estipula el document redactat pel Consorci que haurà de ser signat per ambdues administracions. El regidor de Serveis Socials, Carlos Darder, ha avançat que «com que els tècnics i juristes municipals estan d’acord amb les condicions proposades pel Consorci i també hi ha voluntat política de fer un centre de dia, li donarem suport». El regidor ha afegit que ara el departament econòmic del municipi estudia que la part que queda de l’herència cedida per Adela Oliver sigui destinada a aquest projecte, ja que «el que queda equival més o manco a aquesta quantitat», explica Darder.


Un cop les dues administracions competents signin el conveni, el Consorci haurà de licitar i iniciar les obres en el termini màxim de 24 mesos. El Conveni estipula també quin és el paper de cada administració i si l’Ajuntament signa finalment aquest document es compromet, en primer lloc a cedir l’edifici al Consorci amb totes les connexions de servei i serveis a peu de parcel·la; i també a destinar l’edifici a ús sociosanitari durant un període mínim de 20 anys.


Val a dir que de la mateixa manera que la construcció, la gestió també serà cofinançada. El Govern pagarà uns 20 euros per dia i per plaça a l’Ajuntament per tal de costejar bona part de la gestió del centre. Tot i això, un cop el centre de dia estigui llest, l’Ajuntament haurà de tenir en compte habilitar als pressupostos una partida econòmica «important» per a finançar part del personal, la maquinària i el subiministrament, explica Darder.

El projecte
El projecte de reforma no inclou tot l’Escorxador, sinó que únicament s’obrarà el primer edifici, ja que «és el més gran i més bo de reformar», assegurà el batle, Carlos Simarro, al Consorci. Encara no s’han estipulat terminis de finalització, el Govern preveu tenir-lo llest l’any 2025.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.