Setmanari d'informació local - 138 anys

Ports IB reclama a l’Ajuntament que habiliti un aparcament pels residents de Santa Catalina

Mentre, renovarà les targetes d’ORA pels veïnats

Els veïnats insisteixen que volen s’adeqüi i es reordeni l’aparcament dels Cingles. | Aina Borràs

Ports IB renovarà les targetes d’estacionament perquè els residents de Santa Catalina puguin continuar aparcant a la zona portuària i ha instat l’Ajuntament a habilitar un pàrquing pels veïnats que solucioni la manca d’estacionament de la barriada.
L’entitat va anunciar ahir en un comunicat que ha decidit prolongar per un any més, fins al 2023, aquesta mesura «davant la manca d’alternatives», després que l’Ajuntament no hagi construït un aparcament que «doni solució a aquests veïnats».


El 2020, després de la posada en marxa de la zona blava, Ports IB va decidir atorgar de manera temporal i per un preu de 100 euros anuals, una targeta per aparcar amb horari il·limitat als residents. D’aquesta manera es pretenia facilitar als veïns la possibilitat d’aparcar prop dels seus domicilis, ja que aquesta barriada disposa únicament d’un carrer molt estret per al trànsit rodat.


L’acord inicial era facilitar l’estacionament als residents mentre l’Ajuntament gestionava la construcció d’un pàrquing públic als Cingles. Un any després i sense solucions per part de l’Ajuntament, els veïnats es mogueren per aconseguir una reunió amb Ports IB.
La trobada entre els veïnats de la zona i els representants de l’administració autonòmica es va celebrar el passat dimarts horabaixa, després que el regidor del PSOE i també director general de Mobilitat i Transport, Jaume Mateu, gestionàs la trobada.

El projecte
L’any passat l’Ajuntament anuncià la seva voluntat de construir un aparcament als Cingles i així solucionar aquesta problemàtica, però després de la manca d’acord en alguns punts del projecte, el batle, Carlos Simarro, declinà el projecte deixant així als veïnats sense alternativa.
Ara, els residents insisteixen que ells mai no han dit que no a un aparcament, sinó al fet que l’Ajuntament el volia fer de gestió privada. De fet, en un comunicat emès el gener del 2021, els veïnats explicaren que «aquest aparcament no respon a les necessitats reals dels residents ni a les seves butxaques si tenim en compte que el cost d’una plaça seria de 28.000 euros més IVA i el del lloguer apujaria a 120 euros mensuals més IVA».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.