Setmanari d'informació local - 139 anys

El vessament de fecals no ha contaminat la font de sa Vinyassa

L’anàlisi encomanada la setmana passada pels regants de la font de sa Vinyassa revelen que l’aigua no està contaminada, tot i que es descobrís un vessament de fecals molt a prop de l’ull de la font, a un hort de Biniaraix.La preocupació dels regants en veure que l’aigua podia tenir restes fecals els va dur a encomanar una analítica que ara descarta la contaminació. El fet és que els usuaris de la font no només reguen amb aquesta aigua, sinó que també donen de beure als animals i, fins i tot, alguns l’empleen pel consum humà, ja que no tenen aigua corrent.

Tot i la bona notícia pels usuaris d’aquesta font, el sequier Salvador Amengual ha explicat que si la rotura de la canonada no es repara i el vessament continua, l’aigua es podria contaminar en un futur: «ha plogut poc i no hi ha hagut gaires filtracions, però el vessament s’ha d’arreglar», comenta.

Per aquest motiu i davant la incertesa de futures filtracions, Amengual ha decidit encomanar analítiques de l’aigua dels diferents ramals cada cert temps i així descartar possibles contaminacions. Cal recordar que la preocupació dels regants ha estat tal, que alguns d’ells es plantejaven denunciar el vessament al Seprona pel possible impacte mediambiental, sobretot perquè fa un any que es va descobrir aquesta rotura, temps més que suficient per contaminar la font.

El vessament

Tot i que no ha afectat la font de sa Vinyassa, el vessament continua sense reparar. Aquestes darreres setmanes, la brigada de l’Ajuntament ha estat visitant el lloc per on ha sortit l’aigua contaminada i, després de diverses cates, ha trobat el punt exacte de la fuga. Ara l’administració haurà de contractar una empresa externa que subsani la rotura de la canonada que escampa les aigües fecals. El vessament es va descobrir ara fa un any quan les aigües brutes inundaren l’hort un veïnat de Biniaraix que ho denuncià a l’Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.