Setmanari d'informació local - 138 anys

Deià decreta una moratòria urbanística de nous edificis

Per a un any, mentre es redacten les normes, i es podran fer altres obres

Es volen evitar més promocions com la del Petit Deià. | Lluc Garcia

Amb la finalitat de poder redactar les noves normes urbanístiques, l’Ajuntament de Deià va aprovar ahir en Ple una moratòria urbanística d’un any de durada que afectarà la possibilitat de fer noves construccions durant aquest període de temps. Amb l’entrada en vigor d’aquest acord quedarà suspès al municipi l’atorgament de noves autoritzacions i llicències urbanístiques així com la possibilitat de presentar comunicacions prèvies. També queden suspeses la tramitació i l’aprovació de plans de desenvolupament i d’instruments de gestió, segons es va informar ahir des de l’Ajuntament de Deià.


Tot i això, la suspensió sols afecta la possibilitat de noves construccions o l’ampliació de volums, i també de forma específica, les noves piscines o reformes de piscines, però no la resta d’obres, segons reflecteix el mateix acord. Així per exemple, entre d’altres, obres que no quedaran paralitzades hi ha les obres públiques o en espais públics. També queden excloses de la moratòria les obres realitzades íntegrament a l’interior d’edificacions existents; les de rehabilitació d’edificis o elements protegits; les que tenguin a veure amb instal·lacions relacionades amb la implantació de plaques solars tèrmiques o fotovoltaiques o altres fonts d’energies renovables i les obres d’aljubs, safareigs o dipòsits o qualsevol altre dipòsit d’aigua, a excepció de les piscines.


També queden excloses de la suspensió les obres relacionades amb instal·lacions o construccions indispensables per implementar els plans de circularitat o les mesures ambientals reflectides en la Llei del Turisme i tampoc les demolicions per al restabliment de la legalitat urbanística o la construcció o rehabilitació de marges.


Cal recordar de l’actual equip de Govern de Deià es comprometé a redactar unes noves normes a fi d’evitar grans construccions i promocions inmobiliàries.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.