Setmanari d'informació local - 138 anys

Proposta del Consell per crear un ruta pacificada fins el Port

Iván Sevillano presentà a Simarro i als veïns la futura reforma, amb carrils bici i a peu

La reforma de la carretera és una demanda històrica dels sollerics. | Irene Cabrer

Presentat a l’Ajuntament l’avantprojecte de millora de la carretera del Desviament. El departament de Mobilitat i Infraestructures que dirigeix Iván Sevillano, presentà dimecres una proposta de millora de la carretera principal de Sóller que passa per la creació d’un carril bici i per a ús dels vianants que unirà Sóller i el Port i suposa la pacificació d’aquesta saturada via per fer-la més segura i transitable també als no automobilistes.


En una reunió mantinguda amb el batle, Carlos Simarro, i alguns regidors es convidà també a la direcció general de Recursos Hídrics per «treballar de manera conjunta, ja que hi ha competències compartides entre les tres administracions», explicà Sevillano.
La reforma de la carretera, tot i ser encara una proposta, abarcaria des de la rotonda de can Repic fins a l’alçada de l’edifici de Telefònica. En aquest tram s’hi col·locaria el carril per a bicicletes, mentre es deixarien dos carrils centrals per a la circulació de vehicles a motor. La proposta contempla també alguns trams destinats a estacionar els vehicles i es donarà prioritat als vianants mitjançant la instal·lació de passos més elevats.


El tram més complicat, el qual encara s’ha de debatre amb recursos hídrics i l’Ajuntament, és la continuació de la possible ruta verda fins al Port. Aquesta es desviaria cap al torrent, per la qual cosa s’ha de discutir si es construeix una passarel·la al torrent o s’ha de passar per terrenys privats.
De moment l’avantprojecte ha estat descrit pel batle com a «interessant». Fins ara Simarro ha explicat que estudiarà la proposta, perquè «hi ha algunes competències que són de l’Ajuntament i hem de determinar si és factible poder-les executar», digué. Tot i això, manifestà que políticament «hem de lluitar per aconseguir adequar la carretera i fer un carril bici fins al Port, però és un projecte gran perquè inclou una reforma fins a l’aparcament de Sa Torre». Així i tot, el batle confia arribar a signar un conveni que «ens uneixi a tots».
Fa un any i mig que el departament de carreteres del Consell fa feina en l’avantprojece de reforma del Desviament. Per aquest motiu, al capvespre el conseller oferí una reunió amb els veïnats. Durant aquesta trobada, Sevillano explicà les línies mestres de la reforma i escoltà les aportacions dels assistents.


Altres inversions
Durant la visita del conseller a Sóller, Sevillano anuncià també altres tres actuacions de millora al municipi que es licitaran aquest estiu. Per una banda, anuncià el projecte del reasfaltatge i adequació de la carretera entre Sóller i Llucalcari que suposarà una inversió d’1.392.000 euros.
En segon terme, anuncià el fressat i reasfaltatge del camí de Ses Argiles i, finalment, del camí del Murterar, demanat en tantes ocasions pel consistori solleric i que suposaran un cost de 284.000 euros.
Sevillano assegurà que les tres intervencions començaran en acabar la temporada turística per la qual cosa «amb aquests projectes donam resposta a les necessitats dels residents de la Vall».


En aquest sentit, la portaveu de Podem Sóller, Cati Pizá, comentà que «aquestes intervencions són molt necessàries per a la gent de Sóller, milloren la seguretat i també tenen en compte la integració paisatgística i la cura del medi ambient del municipi». La portaveu de Més, Laura Celià apuntà que és «un projecte molt complet i molt interessant i hi donarem suport tant a nivell autonòmic com a nivell local, perquè vagi endavant», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.