Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Aprovats uns pressuposts sense inversió on l’augment és a les despeses corrents

L’oposició hi votà en contra en considerar-los «electoralistes», mentre que la regidora d’Hisenda, Andrea Pomar, defensà que «són uns comptes que s’ajusten a la realitat actual»

Moment en el qual tots els regidors de l’equip de govern (PP-Aguiló-Pi) votaren a favor dels nous pressuposts municipals.

Aina Borràs

El Ple aprovà dimarts els pressupostos muncipals sense gairebé doblers prevists per a la inversió i on l’augment més significatiu, de dos milions d’euros, és al capítol de les despeses corrents. La regidora d’Hisenda, Andrea Pomar, defensà que «els comptes s’ajusten a la realitat actual de totes les economies, fins i tot les domèstiques, en què també s’ha hagut de tenir en compte la pujada generlitzada dels preus».


Els partits de l’oposició Més, PSOE i Podem, varen votar en contra dels pressuposts per considerar-los «electoralistes» i per no incloure pràcticament cap inversió «transformadora del municipi», ni tan sols les anunciades des de principis de legislatura per l’equip de govern. La portaveu de Podem retregué que els comptes s’havien quadrat per «contentar els socis de govern i mantenir el pacte» alhora que valorà negativament un augment de partida en les àrees de Festes i Esports. Val a dir que pel que fa a les regidories dels socis de Govern, la d’Urbanisme encapçalada per Jaume Bestard (Pi) ha davallat gairebé un 20%, mentre que les dues que gestiona el soci Aguiló, Promoció Econòmica i Turisme, s’han mantingut.


La portaveu de Més, Laura Celià, fou contundent en la seva intervenció i manifestà que «aquests pressuposts són un indicador de la manca de planificació d’aquest equip de govern». Celià criticà que s’hagin augmentat o habilitat partides destinades a neteja i manteniment del municipi, així com la de Festes i subvencions a clubs esportius, mentre que s’han mantingut o davallat les partides de Cultura o de manteniment dels edificis públics com les escoles i el poliesportiu.
Val a dir que enguany la partida total de Festes és de 267.333,28 euros mentre que la del darrer pressupost aprovat fou de 176.797,51 euros. Pel que fa als doblers destinats a subvencions als clubs també han augmentat i han passat de ser de 750 euros a 20.750 euros. Seguint la mateixa línia que Celià, el portaveu del PSOE, Jaume Mateu, destacà la «manca de planificació en les inversions que es volen fer» per deixar-les fora del pressupost. Mateu destacà que els comptes han augmentat més d’un milió d’euros i que «aquest increment no es veu reflectit en una millora del municipi». Aguiló destacà per la seva banda que són uns pressuposts «ordinaris i ajustats», però afegí que «jo sí que he fet la meva feina de planificació i sé amb què gastaré les partides de les meves àrees». El Pi encapçalat per Bestard també considerà els pressuposts «ajustats».


En la penúltima intervenció, el portaveu del PP, Carlos Darder, contestà tots els partits de l’oposició amb una llista on inclogué bona part dels projectes enllestits i assegurà que «ja hem fet el 75% del nostre programa electoral i seguirem fent feina durant el temps que ens queda».
L’únic pressupost d’aquesta legislatura va ser el de 2020, aprovat pocs dies abans de l’estat d’alarma. El de 2022 ascendeix a uns 20 milions d’euros, tenint en compte els pressuposts de les empreses públiques Sóller2010 i la funerària, tot i que la majoria de la despesa, sense comptar personal i obligacions, s’ha repartit entre les regidories com a despesa ordinària. Val a dir que enguany els comptes venen avalats per l’informe favorable dels serveis d’intervenció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.