Setmanari d'informació local - 138 anys

Les plaques als nuclis rurals podran ocupar tota la coberta per garantir l’autoconsum

L’Ajuntament aprova modificar puntualment el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a permetre la implementació de les plaques solars a les teulades dels nuclis rurals. La proposta inicial preveu que els panells es puguin instal·lar damunt les cobertes dels edificis i aparcaments sense limitació de superfície per garantir l’autoconsum. Sols s’haurà de respectar un retranqueig de 50 centímetres a l’hora d’instal·lar-les.

El ple d’avui ha aprovat aquesta modificació puntual del pla general que servirà de primera passa per a poder posar plaques solars a les cobertes dels nuclis rurals que entren dins la zona especial protegida d’Horts i Tarongers. En un inici, l’Ajuntament preveia que sols es poguessin instal·lar fins a 40 metres quadrats damunt les cobertes, però finalment aquesta restricció ha estat eliminada que «garantir l’autoconsum». A més, el retranqueig havia de ser, incialment, d’un metre, tot i que s’ha reduit a la meitat.

Val a dir que un cop la proposta sigui aprovada definitavament pel plenari municipal s’elevarà al Consell de Mallorca que és qui té les competències en matèria de patrimoni. L’aprovació d’aquesta nova normativa idò es podria estendre els anys. Aquestes condicions s’aplicaran a tots els nuclis rurals inclosos dins la zona especial d’Horts i Tarongers de Sóller a excepció de Biniaraix que queda exclosa d’aquesta normativa per mor de ser considerada Bé d’Interès Cultural (BIC).

Zona urbana

El Govern Balear aprovà dia 1 d’abril un Decret Llei que regula a tots els municipis de la Comunitat Autònoma la instal·lació de plaques solars damunt teulades, cobertes i aparcaments en sòl urbà. Aquesta norma afecta Sóller de ple, perquè dona llum verda a instal·lar panells fotovoltaics damunt les teulades inclinades en sòl urbà, fet que fins ara estava prohibit per la normativa municipal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.