Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament insta el Govern i el Consell a comprar la Torre Picada

Els terrenys són privats i estan protegits però hi passa un camí públic molt usat per senderistes

La Torre Picada és una de les atalaies més ben conservades de l’illa.

L’Ajuntament de Sóller vol que la Torre Picada passi a mans del poble. Així ho ha comunitat a través d’una carta emesa al Govern i al Consell instant a què una de les dues administracions supramunicipals comprin la finca on s’ubica la coneguda torre de defensa. La decisió de l’Ajuntament s’ha pres aquesta setmana deprés de tenir una reunió amb els propietaris dels terrenys, els quals avisaren al batle, Carlos Simarro, i al regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard, de la voluntat de vendre la finca.


Amb l’objectiu d’evitar que aquesta passi a mans privades i a causa del «gran valor patrimonial i paisatgístic de la zona», el Consistori demana que Govern o Consell adquireixin la Torre Picada «perquè l’Ajuntament de Sóller no disposa dels mitjans per poder dur a terme l’adquisició», s’explica a la missiva.


El preu que maneja la propietat per la venda de la torre de defensa del segle XVI i dels terrenys dels voltants no ha trascendit però des de l’Ajuntament han informat que es trobaria entre l’1,7 milions i els dos milions d’euros, tot i que segons fonts municipals encara no hi ha un preu fixat.
En cas que ni Govern ni Consell contestin a la petició de l’Ajuntament, els terrenys que comprenen una hectàrea de superfície «podrien passar a mans estrangeres, perquè la propietat diposa d’un comprador de fora que hi té molt interès», explicà el regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard.


Val a dir que no és la primeva vegada que s’ha intentat que els terrenys ubicats sobre el penya-segats del Cingle siguin públics. Des de l’any 2003 hi ha hagut diverses iniciatives per part de l’Ajuntament per intentar que el Govern adquireixi els terrenys que són un reclam turístic per Sóller. Per contra, el Govern, també es plantejà comprar els terrenys, però les negociacions no arribaren a bon port perquè no es van entendre amb el preu fixat de la venda.
Tot i això, des de l’Ajuntament recorden que la torre és Bé d’Interès Cultural i està protegida i està inclosa dins l’espai de protecció Paisatge Pintoresc de la Serra de Tramuntana, per tant, no s’hi pot fer res encara que estigui en mans privades.
La torre Picada és la torre de defensa més gran de l’illa i una de les més ben conservades. És de planta circular i fa 15 metres de diàmetre i 12,50 d’altura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.