Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller ja té més vehicles que nombre d’habitants censats

El parc mòbil ha augmentat en 975 registres respecte de les dades de l’any anterior

Els embossos de cotxes es produeixen al centre gairebé a diari.

Sóller ja compta amb més vehicles que habitants. Així ho demostren les dades que s’extreuen del padró municipal de vehicles de tracció mecànica el qual demostra que hi ha un parc mòbil de 13.989 registres que circulen i en reiterades ocasions col·lapsen la circulació del municipi. Segons les dades que maneja l’Institut Nacional d’Estadística el padró d’habitants de Sóller és de 13.454 habitants, per tant, si tenim en compte aquestes dades, hi ha uns 1,04 vehicles per persona.


L’any anterior hi havia comptabilitzats 13.014 vehicles, la qual cosa suposa un augment considerable de 975 registres respecte de l’any anterior. Per tant, gairebé el parc mòbil de Sóller ha augmentat en un miler de vehicles d’un any a l’altre.


D’aquest cens elaborat per al 2022 destaca com a conjunt més nombrós el format pels turismes. Tot i ser aquest el grup amb més quantitat de registres, cal destacar que curiosament a Sóller ha davallat la xifra respecte del 2021. Així com es reflecteix en el padró de 2022, hi ha 8.006 turismes, 142 cotxes manco respecte de 2021.


Segueixen aquest grup, les motocicletes, amb 2.566 censades i 1.814 ciclomotors. La resta són camions (1.205); tractors (326); remolcs (43) i autobusos (29). Del càlcul que n’ha fet l’Ajuntament de l’impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica es recaptaran 771.680,29 euros que es passaran a cobrar en els pròxims mesos.
Amb aquestes xifres, no és d’estranyar la saturació constant que hi ha a Sóller. De fet, tan usuaris com l’oposició han presentat queixes contínues del caos que s’ocasiona als carrers del municipi a causa de l’aglomeració de vehicles. Sobretot durant els darrers mesos aquestes queixes s’han incrementat per mor de les obres i els asfaltatges a diversos carrers del municipi.


Val a dir que a aquestes elevades xifres no es contemplen els vehicles de lloguer que arriben durant la temporada d’estiu. Amb tot, per primera vegada amb molt de temps, aquest estiu el parc mòbil del lloguer de cotxes ha davallat i així es demostra durant determinades hores als aparcaments ja sigui del Port com de Sóller.

Deià i Fornalutx
Si a tot això se sumen les xifres del parc mòbil dels pobles de Deià i Fornalutx, dels 13.989 vehicles que hi ha a Sóller el nombre augmenta considerablement a 15.687. A Fornalutx hi ha censats 448 turismes, dels 751 vehicles; mentre que a Deià dels 947 vehicles hi ha 609 cotxes registrats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.