Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern estudia instal·lar sensors de salinitat a l’estació de bombeig

48257
SOLLER. INFRAESTRUCTURAS. Acordonada parte de la plaza de sa Torre por hundimiento del pavimento. Abaqua ya ha pedido a Costas que arregle la estación. | Lluc Garcia

La conselleria d’Agricultura preveu instal·lar sensors de control de la salinitat a dos punts de la xarxa d’aigua per tal d’esbrinar si aquest mineral que està a l’aigua depurada prové de les fecals o si per contra hi ha una filtració de l’aigua de la mar. El fet és que al febrer, després d’una anàlisi per descartar que l’aigua depurada estava contaminada es va descobrir que tenia alts nivells de salinitat. D’aquesta manera, els regants hagueren de deixar d’utilitzar aquesta aigua per al reg.

Per tal de posar solució a aquesta problemàtica, el regidor d’Agricultura, Sebastià Aguiló, es reunirà dilluns amb el director general d’Agricultura, Fernando Fernández, per concretar com i quan s’instal·laran aquests sensors que serviran per determinar les pròximes actuacions en matèria de depuració de l’aigua. Segons ha explicat Aguiló, la idea és instal·lar-ne un a l’arribada de les aigües fecals al Port i un altre a l’estació de bombeig de sa Torre, «d’aquesta manera sabrem en quin moment arriba la sal a la xarxa», assegura el regidor.

Solucions

Val a dir que en el cas que la sal provengui de filtracions d’aigua marina en el dipòsit de Sa Torre, l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA) ho hauria de reparar. Per contra, si es descobreix que la sal ja arriba al Port amb les aigües fecals, l’Ajuntament hauria de plantejar-se una solució com per exemple la instal·lació d’una dessaladora. Aguiló considera que en el cas que es doni el primer supòsit, «no farà falta implementar el sistema de depuració terciària perquè l’aigua ja arribarà bé i serà apta per al reg».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.