Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila actualitzarà el catàleg públic de camins

L’Ajuntament ha sol·licitat una ajuda que permetrà actualitzar el catàleg municipal de camins. Aquest catàleg el redactà el Consell el 2006 i s’aprovà el 2013 quan es van incloure la majoria de camins que avui ja formen part del llistat que té la Vila, però la redacció i actualització de la nova planimetria permetrà incorporar i canviar la titularitat d’alguns.

L’encarregat d’elaborar la nova planimetria serà la Universitat de les Illes Balears. El departament de geografia s’encarregarà d’afegir les coordenades i dotar d’un visor de geolocalització per aquests senders. A més, també revisaran l’antiga planimetria i actualitzaran els camins que han canviat de titularitat, sigui pública o privada.

Amb els anys, l’Ajuntament ha detectat una sèrie d’errades ja sigui en la ubicació d’alguns camins o perquè hi falten trams sense marcar. En d’altres, «estaven en expedient d’investigació i durant els anys s’han anat resolent, per tant, és necessari indicar-ho al nou catàleg», explicà el regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard. Aquesta feina que tendrà un cost de gairebé 10.000 euros concedits pel Consorci Serra de Tramuntana, servirà a més, com a document del nou Catàleg de Patrimoni i posteriorment, es podrà afegir a una futura revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

Capella de les Escolàpies

Per altra banda, dins la mateixa convocatòria l’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció per rehabilitar la capella de les Escolàpies. En aquest cas, no es tracta d’una gran intervenció, sinó de fer una petita reforma per millorar l’estat d’aquesta part de l’immoble destinat majoritàriament a realitzar activitats de caire culturals.

L’ajuda sol·licitada apuja gairebé als 30.000 euros amb els quals el Consistori vol sanejar el trespol de la capella inclosa dins el Catàleg de Patrimoni i millorar la impermeabilitat de l’espai. A més, es canviarà la il·luminació i s’obrirà una porta que connectarà amb la biblioteca. Val a dir que aquesta ajuda és subvencionable al cent per cent i l’any passat va permetre rehabilitar les rentadores del Port i de l’Horta de Biniaraix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.