Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

El negoci dels VTC arriba a Sóller amb 5 vehicles d’empreses locals

S’han de contractar amb antel·lació i pretenen complementar el servei dels taxis

El negoci dels Vehicles de Transport amb Conductor (VCT) s’ha introduït a Sóller de la mà de dues empreses locals. Es tracta d’un servei de transport ja plenament establert a les principals ciutats d’arreu del món que, a diferència dels taxis, s’ha de contractar amb antelació. Són dues les empreses amb seu Sóller (Autocares Repic i Mallorca NSA Secure Transfer) que amb un total de 5 vehicles s’han posat al capdavant d’aquesta prestació. Tenen llicència per poder recollir, acompanyar i esperar els seus clients a qualsevol indret de les Illes Balears.

Per tal de reduir la competència directa amb el servei de Taxi, el Govern Balear aprovà el 2019 un Decret Llei que regula dos aspectes clau. En primer lloc, el fet que servei s’ha de contractar amb, com a mínim 30 minuts d’antelació i, en segon lloc, el fet que tenen prohibida la captació de clients a la via pública.

Aquest servei va destinat a aquells usuaris que es volen desplaçar de manera individual i amb certes comoditats. De fet, la majoria dels cotxes són d’alta gamma i de color negre. En aquesta línia, el responsable d’Autocares Repic, que ha adquirit tres furgonetes d’alta gamma, explica que els seus clients són, majoritàriament, gent amb alt poder adquisitiu que es vol moure d’un punt a un altre sense haver d’estar pendent si hi haurà disponibilitat o no, ja que el servei està garantit en haver-lo contactat prèviament.

De fet, les tarifes dels VTC són entre un 20% i un 30% superiors a les dels taxis, segons comenta l’empresari. Arbona assegura que a diversos hotels de Sóller, Deià i Valldemossa hi ha una gran demanda. «Hem comanat tres furgonetes de vuit places i ja ens estam plantejant adquirir una quarta llicència», apunta. El seu servei es posarà en marxa quan arribin els vehicles que serà a mitjans del mes de juliol.

D’altra banda, el responsable de Mallorca NSA Secure Transfer, Giacomo de Rossi, ofereix el servei des de fa una setmana. De Rossi explica que «hem tengut moltes reserves en només uns dies i confiam que vagi a més». L’empresa ha adquirit dos turismes també d’alta gamma.Els VTC han d’anar permanentment identificats tal com s’estableix a la Llei i se’ls pot diferenciar, entre d’altres, perquè la matrícula posterior és de color blau.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.