Setmanari d'informació local - 138 anys

La Cooperativa ven 15 tones més de taronja que l’any passat

El 2021 comercialitzà 172.301 quilograms enfront dels 188.043 d’enguany

La varietat Navelina ha estat de la més recol·lectada a la Vall una campanya més.

Nou rècord de vendes per a la taronja de Sóller. La campanya de cítrics ha donat bons resultats i la Cooperativa ha comercialitzat 15 tones més de taronja de la varietat Valencia respecte de l’any passat. Així ho demostren les dades presentades per l’entitat les quals indiquen que, una vegada finalitzada la campanya de recollida del cítric principal cultival a la Vall, n’han arribat a l’entitat agrícola 188.043 quilograms, una xifra prou superior si es compara amb els 172.301 quilograms, comptabilitats de 2021.


El president de la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu, Miquel Gual assegurà que l’increment en les vendes de taronja «és una molt bona notícia, i això significa que els pagesos fan bé la seva feina». Segons Gual, per una banda, «els horts estan més ben cuidats i la fruita arriba amb més bona qualitat»; per l’altra, «hi ha més socis que de cada vegada ens duen més cítrics a la Cooperativa», digué.


Segons el balanç d’entrades que ha arribat a la Cooperativa fins al mes de juliol corresponent a aquesta fruita, els pagesos han entregat 379.903 quilograms de taronges de diferents varietats, essent les més representatives la Valencia i la Canoneta. Aquesta darrera amb una quantitat de 67.426 quilograms. Quant a la recollida de llimona, la Cooperativa ha disposat de 169.138 quilograms.


Pel que fa a altres fruites procedents també dels pagesos de la Vall, l’entitat comença a millorar la comercialització de totes elles. Així, l’alvocat; la cirera; la magrana i l’albercoc sumen un total de 12.421 kg, del qual el primer despunta amb una quantitat total finalitzada la campanya de 8.734 quilograms.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.