Setmanari d'informació local - 138 anys

Estel Nou projecta un nou habitatge tutelat per a 10 usuaris a Can Padaçot

SOLLER - CORONAVIRUS - EPIDEMIAS - EL CENTRE OCUPACIONAL ESTEL NOU NOTIFICA UN BROTE DE COVID 19 CON 21 POSITIVOS. | ARCHIVO

El centre ocupacional Estel Nou vol construir un segon habitatge tutelat al solar situat al camí de Can Padaçot. Aquesta parcel·la, que és municipal, es troba en sòl rústic protegit, i per això l’Ajuntament ha sol·licitat l’interès general del projecte per tal que el Consell de Mallorca doni llum verda a la construcció, tot i no complir amb la normativa urbanística.

Des d’Estel Nou s’ha encomanat ara la redacció d’un projecte urbanístic que estimen pot arribar als 1,3 milions d’euros i que pretenen finançar íntegrament amb una subvenció de la conselleria d’Afers Socials. En aquest sentit, l’Ajuntament no sols ha de tramitar l’interès general, sinó que també haurà de cedir el solar a l’entitat per 30 anys per tal que Estel Nou pugui accedir a la subvenció que es tanca el pròxim 7 de setembre.

El president de l’entitat, Tomàs Arbona, ha explicat en declaracions a aquest setmanari que en cas que no s’obtengui l’ajuda, «no passa res», perquè la figura de l’interès general «no es perd i ens podríem presentar a altres convocatòries». Arbona ha detallat que «ens havíem plantejat llogar o comprar qualque una altra parcel·la, però cap no s’adequa a les nostres necessitats i vàrem optar per proposar el solar del camí de Can Padaçot». El president s’ha mostrat agraït per la col·laboració dels departaments d’Obres i de Serveis Socials de l’Ajuntament, tant en la tramitació de l’interès general, com amb la cessió de l’espai.

Val a dir que l’actual habitatge tutelat, que es troba en el mateix solar on ara es vol fer la nova construcció, és de 13 places i estan totes ocupades. És per això que des d’Estel Nou consideren «necessària» la construcció d’un nou espai que compleixi aquesta mateixa funció, ja que «en cas que els usuaris que de moment només acudeixen al taller es quedin sense familiars, han de tenir un lloc per viure en condicions», apunta Tomàs Arbona. Precisament en aquesta línia el president de l’entitat ha remarcat que «actualment l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) té 7 places que nosaltres podríem cobrir».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.