Setmanari d'informació local - 138 anys

Una allau de visitants col·lapsa cada dia el mirador de sa Foradada

El gran aparcament no basta i els conductors deixen els vehicles a la carretera

48441

El mirador de sa Foradada és un d’aquests llocs on cada dia centenars de persones, entre turistes i residents, volen accedir per veure la posta de sol. Això no seria un problema si aquesta allau de visitants no dugués implícita un col·lapse de la zona i un caos circulatori diari que, tal com denuncia l’Ajuntament, genera «perill».

En aquest sentit, el principal problema que manifesta actualment el municipi és que un cop l’aparcament està ple, els visitants aparquen els vehicles a la cuneta de la carretera de Deià (MA-10) generant problemes de «seguretat», apunta el batle, LLuís Apesteguia qui afegeix que «no hi podem fer res, perquè la Policia Local no pot posar multes a la carretera, ja que és competència de la Guàrdia Civil».

La problemàtica no és sols el col·lapse que es genera a l’entrada del mirador, sinó també les retencions que genera a la carretera d’accés. En aquesta línia, el Consistori ja ha pres algunes mesures per tal d’evitar aquesta situació de ‘caos’ que es genera cada dia.

De fet, el Ple aprovà convertir l’aparcament en zona blava (ORA) per tal de limitar el temps màxim permès d’estacionament i obligar els visitants a estar sols dues hores a aquest indret tan concorregut. Malgrat els esforços del Consistori, les mesures actuals no resulten suficients per evitar l’allau de vehicles diari que continua preocupant a polítics i veïnats.


Sa Cala

Sa Foradada no és l’únic indret del municipi que pateix la massificació turística, sinó que també ho es sa Cala de Deià. Per això, l’Ajuntament ha posat en marxa un sistema automàtic de control d’accés a la platja, que té com a objectiu evitar el col·lapse que es genera cada dia al carrer que hi davalla.

Es tracta d’una barrera que funciona de manera automàtica comptant les places d’aparcament disponibles en funció dels cotxes que passen. Un cop els pàrquings estan ocupats, la barrera es tanca impedint l’accés en cotxe a aquest indret. No obstant això, els residents del municipi en són una excepció, ja que mitjançant un lector de matrícules es permet l’entrada dels veïnats que tenen zones d’aparcaments reservades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.