Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller té gairebé les mateixes places hoteleres que de lloguer vacacional

Entre tot sumen 6.582 llits que suposa 33,5 places per cada 100 habitants

El lloguer vacacional ha crescut de manera exponencial els darrers anys. | Irene Cabrer

El municipi de Sóller té gairebé les mateixes places que ofereixen els establiments hotelers que les que s’ofereixen a les cases vacacionals. Mentre que la planta hotelera de Sóller compta amb 3.315 places, els habitatges destinats a lloguer vacacional han anat augmentant fins a arribar a 3.267, per la qual cosa entre aquestes dues possibilitats d’allotjar-se a Sóller hi ha un total de 6.582 llits. Si tenim en compte aquestes xifres, a Sóller hi ha 33,5 places turístiques per cada 100 habitants.


Val a dir que, les places hoteleres quasi no han augmentat a Sóller en els darrers anys. Si es tenen en compte les dades que ofereix la Conselleria de Turisme, en els darrers 5 anys s’han creat «unes 280 places a partir de la construcció de nous hotels d’interior i algunes ampliacions en aquests establiments», comentà el president de l’Associació Hotelera, Lluís Rullan.


Aquesta ampliació suposa que en els darrers anys entre hotels d’interiors, hostals, cases d’hostes i apartaments turístics s’hagi arribat a més de 3.000 places. En canvi, les places de lloguer vacacional, una oferta relativament nova, ha crescut de manera exponencial en els darrers anys.
A Fornalutx, el lloguer vacacional (491) supera en tres vegades a les places hoteleres (147); mentre que a Deià compta amb 678 places de lloguer vacacional per 475 d’hoteleres.

Ocupació
Pel que fa a l’ocupació dels establiments hotelers, la tendència es manté amb les mateixes xifres que el 2021. Tot i haver-hi més turistes que arriben a les nostres illes, en concret a Sóller l’ocupació del mes d’agost ronda el 92%, tan sols un 2% més respecte del passat mes de juliol. Segons les dades facilitades per l’Associació Hotelera, «es tracta d’unes xifres normals», ja que no s’arriben als valors de 2011 (94,56%); 2012 (96,07%) i 2013 (95,01%) amb xifres «evidentment superiors a les actuals», assegurà Rullan.
Aquestes dades corroboren l’estadística que maneja l’Oficina d’Informació Turística de Sóller. El passat mes d’agost es van atendre un total de 7.015 persones, una xifra bastant inferior a la de 2021, any en el qual passaren pel ‘furgó’ gairebé 900 més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.