Setmanari d'informació local - 138 anys

Aquest estiu Sóller ha reciclat un 15% més de residus que l’any passat

SOLLER. RECICLAJE. Sóller recicla un 19,5% dels residus que genera. Sóller Recicla és l¿empresa que gestiona la recollida selectiva a la Vall des de fa ja vuit anys. | SOLLER

La recollida selectiva mostra una tendència a l’alça al municipi, fet que posa de manifest que els sollerics reciclen de cada cop més. En aquest sentit, i tal com indiquen les xifres que ha cedit l’empresa concessionària del servei de recollida selectiva Sóller Recicla, durant els mesos de juny, juliol i agost d’enguany els veïnats han reciclat un 15% més que durant els mateixos tres mesos de l’any 2021.

De fet, enguany s’han recollit un total de 537 tones de residus, mentre que durant el mateix període de l’any passat, sols se’n recolliren 501. Es tracta d’una diferència de 37 tones, una xifra prou important en només un any de diferència. A més, cal destacar que si es fa una mitjana dels residus reciclats durant els mesos de juny, juliol i agost dels darrers cinc anys (d’ençà de 2017), enguany ha estat l’any en què més s’ha reciclat.

Així, aquesta és una altra dada que també apunta cap a la tendència a l’alça de la pràctica del reciclatge al municipi. Per contra i pel motiu obvi com fou la pandèmia mundial, l’any 2020 fou el període de temps en què menys es reciclà. La fracció que més es recicla, és curiosament el vidre, seguit del paper i del plàstic per ordre d’abundància. De fet, durant aquest estiu s’ha reciclat exactament el doble de vidre (88 tones) que de plàstic (44 tones). D’altra banda, s’han reciclat 57 tones de paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.