Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fira de la Mar arriba al Port aquest cap de setmana

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dimecres la Fira de la Mar que tindrà lloc al port de Sóller els dies 24 i 25 de setembre. Es tracta d'una fira gastronòmica de producte local, amb animació musical i tallers infantils que també té itineraris i visites guiades. La consellera de Territori Maria Antònia Garcías ha assenyalat que la mostra dona a conèixer aspectes de la Serra de Tramuntana que la van fer patrimoni de la humanitat.

En aquesta edició com a novetats destaca el contacontes: la Princesa que feia llaüts de la Fada despistada, que explica la història d'una princesa i trenca els clàssics estereotips de gènere. I també és nou l'itinerari 'Santa Caterina i la Torre Picada'. Es tracta d'un projecte Cherisch, del programa Interreg Europe de cooperació interregional per millorar les polítiques de patrimoni natural i cultural. Un itinerari que es pot fer el dissabte i el diumenge.

També hi ha una visita guiada on s'explica la història del Port de Sóller. 'Del far de la Creu a l'Oratori de Sana Caterina'. Una taula rodona al Museu del Mar sobre 'El Patrimoni Castaner, escars, secrets i toponímia', que estarà moderat pel director insular de Territori, Miquel Vadell.

Al Moll comercial hi ha l'horabauxa amb gastronomia i música i el diumenge tallers infantils a càrrec del Museu Balear de Ciències Naurals i el Museu del Mar de Sóller. I es podrà visitar l'exposició de Model Navals, d'embarcacions tradicionals, eines i estris de Mestres d'Aixa i es durà a terme el taller de nusos.

També hi ha la Fira gastronòmica i amb música en directe i un passeig en Barca en el qual es podran conèixer Les senyes i els topònims a la Costa Sollerica embarcats a Sa Calobra. Tant dissabte com diumenge hi serà el mercadet d'artesans locals.

La Fira de la Mar va començar l'any 2016 i està cada vegada més consolidada en el calendari de fires de Mallorca, tot i que fa dos anys que la pandèmia no va permetre la seva celebració. Garcías ha presentat la Fira de la Mar acompanyada del regidor de l'Ajuntament de Sóller de Promoció Econòmica Agricultura i Pesca, Sebastià Aguiló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.