Setmanari d'informació local - 138 anys

El PAC no aconsegueix davallar de 10 dies la llista d’espera

La feina extra dels metges no basta i els usuaris es queixen

48525
SOLLER - CORONAVIRUS - EPIDEMIAS - LAS CITAS PARA VACUNARSE EN EL PAC DEPENDEN DE LA LLEGADA DE DOSIS. | ARCHIVO

Els metges del centre de salut no donen abast. Aquesta és una realitat que, a més de repercutir en la feina dels sanitaris, afecta de manera directa als pacients que es queixen contínuament de l’excessiva espera que hi ha per aconseguir cita amb el metge de capçalera. El cert és que al centre de salut de Sóller, hi ha metges amb els quals obtenir cita pot tardar entre 10 i 15 dies, una xifra excessivament elevada si es té en compte que en aquest període de temps moltes malalties es poden agreujar.

De fet, fins al tancament de l’edició d’aquest setmanari, al web de l’Ib-Salut on es demanen les cites amb l’atenció primària posava que al PAC de Sóller «no s’han trobat cites disponibles per als pròxims 10 dies». Això genera multitud de queixes entre els usuaris que consideren «inacceptable aquesta situació». El motiu d’aquesta gran espera és substancialment la manca de personal sanitari.

Així ho ha explicat el gerent del centre de salut, Fabián Unda, qui ha reconegut que «si hi ha alguna baixa o personal de vacances, la resta de treballadors hem d’assumir una càrrega extra a la ja elevada activitat que tenim habitualment», apunta. De fet, Unda assegura que a principi d’estiu «em vaig plantejar anunciar el tancament del centre perquè no ens bastàvem». Tot i això, gràcies a la feina extra del personal, no fou necessari.

Actualment, al PAC hi ha 7 metges de família contractats per cobrir l’atenció primària els matins de dilluns a divendres i compten amb altres 14 sanitaris que van cobrint torns. Aquest fet obliga els metges a tenir més pacients del màxim que contempla la llei autonòmica. De fet, els metges de Sóller arriben als 2.000 pacients.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.