Setmanari d'informació local - 138 anys

La Cooperativa rep les primeres olives per fer una prova de qualitat

Tot i les males previsions anunciades les darreres setmanes sobre la producció d’oliva verda als olivars de la Serra, la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu va rebre dimecres la primera partida del fruit verd per fer-ne una prova de qualitat. Ahir l’oliva es va passar per la màquina que destrià el fruit en caixons amb la finalitat de valorar en quines condicions arriba el fruit per després trencar-la.

Tal com explicà la tècnica agrònoma de l’entitat, Margalida Morey, després d’avaluar la partida que arribà ahir a les instal·lacions «arribam a la conclusió que és una oliva bastant verdosa i és un poc petita i ha madurat massa», per tant, «no serà una gran campanya tampoc per a l’oliva de taula». Tot i això, Morey no volgué confirmar si hi haurà oliva trencada aquesta temporada a «l’espera del temps que faci aquest cap de setmana», digué.

Així i tot, des de la Cooperativa no són massa optimistes, ja que les pluges de la darrera setmana no han estat suficients per engreixar el fruit dels olivars situats a la muntanya. A més, la poca pluja que ha fet «ha caigut tard i s’ha de sumar que ha coincidit un any de sequera amb l’any en què les oliveres produeixen poc», comentà la tècnica. Per tant, a partir de la tria que se’n faci de les olives arribades fa dos dies a l’entitat agrícola, es considerarà posar data perquè els pagesos de la Vall puguin començar a collir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.