Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament planteja per l’any que ve una rebaixa de l’IBI d’un 0,02%

SOLLER. FACHADA DEL AYUNTAMIENTO DE SOLLER. | A.B.

L’Ajuntament planteja una nova rebaixa per a l’Impost de Béns Immobles (IBI) de només el 0,02%. D’aquesta manera, segons informà la regidora d’Hisenda, Andrea Pomar, el tipus de gravamen aplicable per als béns de naturalesa urbana queda fixat al 0,63%, respecte del 0,65% de l’any anterior.

Mentre que per als béns de naturalesa rústica el tipus impositiu es reduirà al 0,78%, enfront del 0,80% del 2022. Tot i que la proposta de què presenta avui Pomar s’ha d’aprovar per plenari, tot apunta al fet que la rebaixa serà efectiva a partir de 2023.

Bonificació

La modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’IBI també contempla una nova bonificació per als propietaris que tenguin als seus habitatges instal·lades plaques solars. En aquest apartat, la norma disposa que obtindran una rebaixa del 15% respecte de la quota íntegra de l’import, tot i que manca tenir els requisits per optar a la rebaixa.
D’altra banda, l’ordenança manté la bonificació a les famílies nombroses.

Romanent

Així mateix, un altre punt que es debatrà a la Comissió d’Hisenda és a què dedicarà l’equip de govern el romanent de tresoreria. Dels més de 3 milions d’euros de què disposa el Consistori, gairebé es destinarà la seva totalitat a invertir en actuacions que han presentat els regidors que formen l’equip de govern.

Tal com ha pogut saber aquest setmanari, entre algunes actuacions es troben l’asfalt de 37 carrers; la substitució de la gespa del camp de futbol de Can Maiol; les obres de Gran Via i la renovació i instal·lació de plaques a la coberta del Mercat Municipal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.