Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila haurà de regular la instal·lació de plaques solars davant el ‘silenci’ del Consell

L’Ajuntament de Sóller haurà de treure del calaix l’ordenança que es redactà a principis d’any i que pretenia regular les instal·lacions de plaques solars en sòl urbà. Així ho explicà el regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard, després que el Consell no ho hagi regulat en els terminis establerts pel Decret Llei del Govern.

La normativa municipal que es preveu recuperar es va fer per donar solució a l’alt nivell restrictiu que hi ha a Sóller quant a les instal·lacions de fotovoltaiques damunt coberta inclinada. Tot i això, finalment no s’aprovà, ja que el Govern Autonòmic publicà un Decret Llei que permetia de manera general, incloent les teulades, posar plaques per autoconsum en zona urbana.

Tot i això, la Llei puntualitzava que el Consell de Mallorca tenia fins dia 1 d’octubre per aprovar una guia de criteris estètics i tècnics pels entorns que compten amb figures de protecció. Segons els tècnics municipals, aquesta guia podria afectar Sóller i, sobretot Biniaraix que és Bé d’Interès Cultural (BIC). Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es va decidir esperar al Consell.

El termini s’ha exhaurit d’ençà de fa 15 dies i davant el silenci de l’administració supramunicipal, l’Ajuntament ha anunciat que recuperarà la seva pròpia normativa. De fet, durant aquestes dues setmanes en què s’ha donat una espècie de buit legal, desenes de particulars i empreses han entrat al departament d’Urbanisme de l’Ajuntament, les seves sol·licituds per instal·lar plaques solars en sol urbà damunt teulada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.